Ali Koç'tan hükümete olay gönderme: 'Belediye seçimlerindeki gibi bazı şeyler değişiyor'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Ben başkan olduğum sürece bizi şampiyon yapmayacaklar" çıkışı sonrası yine çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Hükümetin futbola olan etkisini hedef alan Koç, "Belediye seçimlerinde de gördünüz bazı şeyler değişiyor" dedi.

Fenerbahçe'de kaçan şampiyonluk sonrası gündem başkanlık seçimleri oldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mersin'de kulüp delegeleriyle buluşmasında yine gündem olacak açıklamalar yaptı.

"Fenerbahçe'nin başında olduğum sürece şampiyonluk gelmeyecek" sözleri sonrası kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Koç, "Benim ve ekibimin futbolun temizlenmesi yönündeki misyonumuz, Fenerbahçe'nin prensipleri ve duruşuyla doğrudan bağlantılı. Bu değerlerden ödün vermemiz, camiamız için iyi mi kötü mü olur, bunu taraftarlarımız belirleyecek. Son yedi yılda üç kez son haftada şampiyonluğu kaybettik. 2006'daki şike skandalında ben yönetici değildim, bu durum kişiliğimle ilgili değil" diye konuştu.

Futbolun temizlenmesi için verilen mücadelede en önde kendilerinin olduğunu belirten Ali Koç "Bu mücadeleyi samimiyetle ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu yolda ilerlemeye devam etmek için tekrar aday olacağım" ifadelerini kullandı

"Belediye seçimlerinde olduğu gibi bazı şeyler değişiyor"

Ali Koç, siyasetin futbola olan etkisine yönelik ise yerel seçim sonuçları üzerinden gönderme yaptı.

Belediye seçimlerinde de görüldüğü üzere bazı şeylerin değiştiğini ifade eden Ali Koç, devamında şöyle konuştu:

"Futbolun siyasete karıştığı zaman fayda değil zarar verdiğini insanlar görüyor. Defalarca gündeme getirdiğimiz konular sadece Fenerbahçe'nin değil kitlesel olarak Türkiye'de kabul görmeye başladı. O misyonumuzu bitireceğiz."