Ali Koç, Erden Timur'dan girdi Aziz Yıldırım'dan çıktı

Ali Koç, Erden Timur'dan girdi Aziz Yıldırım'dan çıktı
Fenerbahçe'de 4. kez başkan adayı olan Ali Koç listesini açıkladı. Geçen dönemki yönetim listesinde ciddi bir revizyona giden Ali Koç yeni listede Acun Ilıcalı ve Hamdi Akın gibi isimlere yer verdi.

Fenerbahçe'de başkanlık seçimlerine bir aydan kısa bir süre kala listesini ilk açıklayan aday Ali Koç oldu.

Fenerbahçe'de 4. kez başkan adayı olan Ali Koç geçen dönemki yönetim listesinde ciddi bir revizyona gitti. Ali Koç yeni listede Acun Ilıcalı ve Hamdi Akın gibi isimlere yer verdi.

ali-koc-liste.jpeg

Ali Koç'ûn basın toplantısından satır başladı şöyle:

"Fenerbahçe'den tek kuruş alacağım yoktur. Bunu daha evvel de söyledim. Aksini iddia eden şerefsizce yalan söylüyorlar. Bunu yazanlara değil, söyletenlere bakmak lazım."

"Toplam yükümlülüklerimiz 612 Milyon €'yu bulmuştu. Bugün ise 29 Şubat rakamlarına göre, toplam yükümlülüklerimiz 307 Milyon €'ya indi. Tam anlamıyla yarıya indi. 'Biz bırakırken 3.5 küsür milyar borç vardı, 11'e geldi' diyorlar. Bunu bu şekilde ifade etmek muhasebeden, finanstan çok uzak insanların sözleridir. Borçlarımıza ister TL, ister euro olarak bak, değişen bir şey yok. 31 Mayıs 2018'de 3 milyar 180 milyon TL olan borcumuz, enflasyonla beraber 29 Şubat'ta 23 milyar 650 milyon TL'ye geliyor. 3.5 11'e çıktı değil. Hangi kurdan bakarsak bakalım borçlar yarıya indi. Borçların büyük kısmı finans kurumlarına olan borçlardır."

"Bir kere şampiyon olup cam tavanı kırarsak arkası gelir"

"Bu sezon Türk futbol tarihinde görülmemiş puan seviyesine ulaşmış, derbilerde üstünlük sağlamış, deplasmanda namağlup, tüm adaletsizliklere rağmen şampiyonluk şansını son maça taşımış bir kadro kurduk. Tarihi bir sezon olmuştur. İnşallah sonu şampiyonlukla biter."

"Bir kere şampiyon olup cam tavanı kırdığımızda inanın ki şampiyonluklar arka arkaya gelecektir. Bizi engelleyenlerin en büyük korkusu da budur."

"Benim 'Ali Koç varken, Fenerbahçe şampiyon yapmazlar' söylemim üzerinden seçim stratejisi hazırlayanlara lafım var. Adaylık kararı almamın arkasındaki nedenlerden biri bu. Bu teslimiyet ifadesi değildir. O psikolojide olsaydık, Fenerbahçe şampiyonluğu kovalamaz, havluyu atardı. 22. dakikada haksız 10 kişi bırakıldığımız derbide böyle mücadele edemezdik."

“Bir ülkenin bayrağı nasıl namusuysa, bir kulübün bayrağı da namusudur. Bayrağımıza müdahale edilince gereken yapılmıştır.”

"Erden Bey'e teşekkür edeceğimi sanmazdım ama kendi başkanını yalanladığı için teşekkür ederim. Yakından uzaktan böyle bir konuşma geçmedi. Sayın başkanın bu ilk yalanı değil!"

"Aziz Yıldırım'ın konuyu nereye getireceğini biliyorum"

"Aziz Yıldırım'ın konuyu nereye yönlendirmek istediğinin farkındayım. O söyleyecek, ben cevap vereceğim. O yüzden TV'ye çıkalım dedim. Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak güçlerin kim olduğunu merak ediyorsa aynaya baksın, bunlardan biri kendisi."

"Jose Mourinho'nun 2 yıllık maliyeti 45 milyon euro olacak."

"Aziz Yıldırım, Beşiktaş'a da finansman sağlayacakmış! Onu da dün öğrendim!"