Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 kişi tutuklandı

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 kişi tutuklandı
Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 kişi tutuklandı. Saldırganlardan 3'ü ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.1-1 sona eren Ankaragücü - Rizespor maçının ardından Hakem Halil Umut Meler, Ankaragücü...

Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 kişi tutuklandı. Saldırganlardan 3'ü ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

1-1 sona eren Ankaragücü - Rizespor maçının ardından Hakem Halil Umut Meler, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve beraberindeki şahıslar tarafından saldırıya uğradı.

Olayların ardından Ankaragücü Başkanı Koca, kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırılırken, saldırganlardan 2'si gözaltına alınmıştı.

Bugün Ankaragücü Başkanı Koca'nın da aralarında bulunduğu 3 şahıs hakkında tutuklama kararı verilirken, 3 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

İfadesi ortaya çıktı: Kendini yere attı

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Sulh Ceza Hakimliği sorgusundaki ifadesi ortaya çıktı. Halil Umut Meler'e yumruk atmadığını iddia eden Koca'nın ifadesi şu şekilde:

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın ifadesi ortaya çıktı:

Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip, yüzüne tükürmekti, bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu. Daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebiyle de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim.

Kamu görevlisine saldırı vurgusu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından olaya ilişkin paylaşımda bulundu. Tunç'un paylaşımı şu şekilde:

"11/12/2023 tarihinde Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık ve Türk Ceza Kanunu’nca “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama ve tehdit suçlarından” Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında, Şüpheliler F. K., Ş. Y. Ş. ve K. Ç. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerini müteakip sevkedildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklanmıştır.

Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen şüpheliler R. K., Ö.O.Ü, V.D. hakkında da 6222 S.Y. uyarınca adli kontrol kararı talep edilmiştir. Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir."