Bein Sports, derbideki penaltı pozisyonunu neden ekrana getiremedi?

Bein Sports, derbideki penaltı pozisyonunu neden ekrana getiremedi?
Şansal Büyüka, Bein Sports’un Fenerbahçe ile Galatasaray arasında ligin 17. haftasında oynanan maçta, Icardi ve Djiku arasında penaltı tartışmalarına yol açan pozisyonu neden ekrana getiremediğini açıkladı.Fenerbahçe ile...
Şansal Büyüka, Bein Sports’un Fenerbahçe ile Galatasaray arasında ligin 17. haftasında oynanan maçta, Icardi ve Djiku arasında penaltı tartışmalarına yol açan pozisyonu neden ekrana getiremediğini açıkladı.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynana derbi maça Icardi’ye yapılan hareket damga vurdu. Yayıncı kuruluş Bein Sport, o anları ekrana getiremedi. Şansal Büyüka Bein Sports’un çöküşünü ve o görüntüyü neden ekrana getiremediğini anlattı.

Pazar günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin 22. dakikasında Icardi, Djiku ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kalmış yayıncı kuruluş Bein Sports o anları ekranlara verememişti. Bein Sports’a tepki yağarken, yıllarca Digitürk’ü yöneten Şansal Büyüka konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Musa Çözen 20 kamerayı birden idare ederdi”

Şansal Büyüka, derbi sırasında Djiku ve Icardi’nin pozisyonu sonrası tartışmaların odağı haline gelen Bein Sports’un görüntüleri neden veremediğini şöyle anlattı: 

Bein Sport maçları kiralık arabalarla çekiyor. Bir doktor farklı ekiplerle ameliyata girmez. Musa Çözen vardı böyle bakardı 20 kamerayı birden idare ederdi. Hüseyin Kaymaz vardı. Ender Balaban vardı. Bunlar müthiş yönetmenlerdi.

Maçları Suudi yönetmen hurda arabalarla çekiyor

Kim çekiyor Suudi Arabistan’dan gelen yönetmen. Ender Balaban’ın gidişi bu yüzden kendine yediremedi gitti. Kiralık arabalar hangi ülkeden? Portekiz. İki tane külüstür yayın arabası var. Phantom denen bir kamera var. Seyircilere hatırlatırım böyle baktığında, topa vurduğunda çimler havaya kalkardı. Bir futbolcunun alnına şu kadarcık bir çim yapışsa görürdük.

“Bein Sports’un kalitesinde inanılmaz bir düşüş yaşandı”

Normal kameralar saniyede 24 kare çeker. Phantom kamera 400 kare çekiyor 400 kare. Şimdi Djiku-Icardi pozisyonunda Phantom kamera devrede olsa saniye saniye ne olduğunu görürsün saniye saniye. Nerede bu phantom kamera sordum soruşturdum çok eskidi arıza yapıyor, herhalde kullanılmıyor. İnsan kalitesinde ve malzeme kalitesinde Bein Sports’un inanılmaz bir düşüş yaşandı.”