Beşiktaş Başkanı Hasan Arat TFF seçimleri için çağrı yaptı

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat TFF seçimleri için çağrı yaptı
"Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki seçimler hakkında açıklama yaptı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki (TFF) seçim gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan daha önce yapılan açıklamada erken seçimin 18 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirileceği duyurulmuştu. TFF'nin bu açıklamasının ardından seçimin daha erkene alınması için Kulüpler Birliği Vafkı'nda imzalar toplanmaya başlanmıştı. Kulüpler Birliği Vakfı, bugün seçim gündemiyle bir kez daha toplanırken, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, bu toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Seçim kararı açıklanır açıklanmaz, bu tarihin geç olacağını gerekçeleriyle bildirdiklerini belirten Hasan Arat, "Bu konuda da ısrarcıyız. Ligin başlamasına çok az bir süre kala genel kurul yapılması, kurulların oluşturulması, problemlerin çözülmesi gibi kararlar var. Burada Kulüpler Birliği aklı selim bir karar alarak bu seçimi hızlandırmalıdır. Seçim bir an önce yapılmalıdır. Türk futbolu açısından son derece kritik bir virajdır. Bu yapılanmanın Türk futboluna faydası olur, zararı olmaz. Demokratik bir seçim olması lazım, çok adaylı olmasında fayda vardır. Kurulların demokratik seçiminin önünün açılması lazım" diye konuştu.

Beşiktaş geri adım atmayacak

TFF Başkan adaylarının bir kulübün sempatizanı ya da üyesi olduğunun altını çizen Arat, "Aday olurken üyeliklerini mutlaka dondurmalılardır. Tarafsızlık sözü vermelidir. Bunu çok çağdaş şekilde yapabileceğimize inanıyorum. Türkiye son 4 ayda futbolda dünyada iyi bir resim vermiyor. Bunu hep beraber düzeltebiliriz. Demokratik yollarla gelecek başkan ve heyetinin, tüm kulüplerin de desteğiyle, alt liglerdeki takımları da besleyerek birlik ve beraberlik içinde çözüm bulmalıdır. Beşiktaş Kulübü olarak bizim baştan beri durduğumuz yer ve söylemlerimiz aynıdır, geri adım atmayacağız" şeklinde konuştu.

UEFA Başkanı da gördü

Geçtiğimiz hafta UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile yaptığı görüşmeyle ilgili bir soruya Hasan Arat, "Detayları anlatmaya gerek yok. Bütün dünya yaşanılanları anında görüyor. Bunun savunulacak yeri yok. Avrupa'da bir maç sonrasında bu kadar çok sıkıntı olduğunu görüyor musunuz? Türkiye buna layık değil, daha iyilerine layık. Bu iş sadece stat yapmakla, iyi takım kurmakla olmuyor. Yönetim açısından da hepimiz elimizi taşın altına koyup aday olacak kişileri dikkatlice gözden geçirmeliyiz" cevabını verdi.

Hasan Arat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demokrasilerde doğru yol, herkesin mutlaka kendi düşüncesini söylemesi, kendi hareket planını almasıyla olur. Tüzük eğer bunu kulüplere hak olarak veriyorsa, kulüpler bunu hak olarak kullanır. Yolun hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu kulüpler belirler. Biz her zaman uzlaşmacıyız. Bu konuda her türlü öncülüğü yapmaya hazırız. Ama doğru yolun ne olduğunu içerideki kulüpler ve oy hakkı olan insanlar verecektir. Tüzük gereği haklarını kullanıyorlar, kullanılan bir hak mutlaka doğru bir haktır."