Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'tan dikkat çeken itiraf: 'Bazı hocalar Alanya maçını seyredince vazgeçti'

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'tan dikkat çeken itiraf: 'Bazı hocalar Alanya maçını seyredince vazgeçti'
Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, hoca adaylarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bazı hocaların Alanya maçını seyredince gelmekten vazgeçtiğini belirten Arat, gelecek hocanın yerli mi yabancı mı olacağı konusuna da açıklık getirdi.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, TRT Spor'da gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hasan Arat'ın açıklamalarından satır başlar:

"Beşiktaş seçimleri Türkiye'ye örnek oldu. Centilmenlik açısından, sportif ilişkiler açısından, rakiplerin arasındaki ilişkiler açısından. Saatlerce insanların bekleyip oyuna sahip çıkması çok önemliydi. Herkese teşekkür ediyorum."

"Sportif olarak çok zor bir başlangıç yaptık. Bu başlangıç bizi çok üzdü. Tahmin etmediğimiz kurumsal sıkıntılarla karşı karşıya kaldık ancak sportif sıkıntılar, kurumsal sıkıntıların çok önüne geçti. Ben taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum, bize olan güvenleri eksilmedi. Salı günü gördünüz, Beşiktaş tribünleri yıllardan beri ilk kez böyle coşkuluydu. Biz o maçı taraftarımızla kazandık. Beşiktaş futbolcusu, taraftarı ve çocuklar için oynadı. Benim de en büyük isteğim buydu."

"Beşiktaş 3 sezondur Kasım ayında havlu atıyor, bu kabul edilemez. 40 puan fark olur mu ya! Bu bize yakışmaz, Beşiktaş bunu hak etmiyor. Fernando Santos'un gelişine camia çok destek verdi. Çok üzüldüm yolları ayırırken ama kupayı riske edemezdik. Çok iyi bir kontrat yaptık, böyle bir hocayı o kısa sürede getirmek önemliydi. Bazı hocalar vardı, bizim Alanya maçını seyredince vazgeçti. Bütün bu ortalamaya baktığınızda en iyi ortalamaya Serdar Topraktepe sahip. Fernando Santos'a 'Matematiksel olarak sizi savunabileceğim bir şey yok' dedim. Kalması yönünde oy kullanan kimse yoktu. Benim yönetim kurulu üyelerim kıymetlidir, her birini dinlerim."

'BU KADAR AFRİKALI ALAMAZSINIZ'

"Bir takıma bu kadar çok Afrika Kupası'na gidecek oyuncu alamazsınız. 1 ayımız gitti orada. Bazı oyuncuların neden yollandığı söyleniyor, hiçbir şüphem yok o kararlardan. 5.5 milyon Euro avantaj yarattık Beşiktaş'a oradan. Rosier kaç dakika oynadı Nice'de? 50 dakika oynadı. Biz bu kararları alırken bazı gerçeklere dayandık. Ghezzal neden iyi oynamaya başladı? Kontratını değiştirdik. 'Bu opsiyon şartını kaldır, 90 dakika oyna' dedik. Böyle şartlarla kontrat yapılmaz. Rebic'in bize maliyeti 6 milyon Euro ya, nereye yollayacaksınız?"

"Aynı noktadayım, yeni teknik direktörümüz yüzde 50 ihtimalle Türk, yüzde 50 ihtimalle yabancı olacak."

"Nuri Şahin, Şenol Güneş ve Sergen Yalçın'ın dışında bir yerli teknik direktör adayımız daha var."