Beşiktaş- Fenerbahçe derbisinin muhtemel 11'leri! Aboubakar yedekte

Beşiktaş- Fenerbahçe derbisinin muhtemel 11'leri! Aboubakar yedekte
Süper Lig’de Beşiktaş ile Fenerbahçe bu akşam karşı karşıya gelecek. Ligde çıktığı 14 maçın 8'ini kazanan, 2'sinde berabere kalan ve 4'ünden mağlup ayrılan Beşiktaş, hanesine 26 puan yazdırdı. Siyah-beyazlı takım,...

Süper Lig’de Beşiktaş ile Fenerbahçe bu akşam karşı karşıya gelecek. Ligde çıktığı 14 maçın 8'ini kazanan, 2'sinde berabere kalan ve 4'ünden mağlup ayrılan Beşiktaş, hanesine 26 puan yazdırdı. Siyah-beyazlı takım, haftaya averajla 3. sırada girdi.

Süper Lig'in geride kalan bölümünde 12 galibiyet ile birer beraberlik ve mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe ise 37 puanla zirvede yer alıyor.

Beşiktaş zirve yarışında kalmak istiyor

Siyah-beyazlı takım, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın göreve gelmesinin ardından çıktığı 3 maçta 7 puan elde etti. Beşiktaş, taraftarı önünde galip gelerek sarı-lacivertli ekiple arasındaki puan farkını 8'e indirmeyi hedefliyor. Teknik direktör Rıza Çalımbay da yarışta kalmak için kazanmak zorunda olduklarını ve buna göre oynayacaklarını söylemişti.

Beşiktaş 7 maçtır kazanamıyor

Beşiktaş, Fenerbahçe ile oynadığı son 7 derbide mağlup olmadı. Siyah-beyazlı ekip, Fenerbahçe karşısında son yenilgisini 2019-2020 sezonunda yaşadı. Beşiktaş, 22 Aralık 2019'da Ülker Stadı'nda oynanan derbide sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. "Kara Kartal" 2019 Aralık'tan bu yana Fenerbahçe ile yaptığı maçlarda 3 galibiyet ve 4 beraberlik yaşadı.

14 maçta 12 galibiyet aldı

Ligde 15. haftaya lider giren Fenerbahçe, ligde oynadığı 14 maçta 12 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyetle 37 puan topladı. Fenerbahçe, Galatasaray'ın averajla önünde lider durumda bulunuyor.

Trabzonspor mağlubiyeti ve Yukatel Adana Demirspor beraberliğinin ardından üst üste iç sahada VavaCars Fatih Karagümrük'ü 2-1, EMS Yapı Sivasspor'u da 4-1 mağlup eden sarı-lacivertliler ligde yeniden çıkışa geçti.

Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisinde sakatlıkları bulunan Rodrigo Becao ve Miha Zajc forma giyemeyecek. İyileşen Djiku'nun maç kadrosunda olması bekleniyor. Djiku'nun sarı lacivertli takımın dünkü antrenmanında ilk 11'de denendiği öğrenildi. Bu futbolcunun ilk 11'de olup olmayacağına ise maç saatinde karar verilecek.

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin muhtemel 11’i şöyle:

Beşiktaş: Mert- Onur, Bailly, Amartey, Umut- Necip,Gedson- Muleka, Chamberlain, Rebic- Cenk

Fenerbahçe: Livakovic- Osayi, Samet, Djiku, Ferdi- İsmail, Fred- İrfan Can, Szymanski, Tadic- Dzeko

Derbi saat 19.00’da, beIN Sports’ta

Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi 9 Aralık Cumartesi günü Tüpraş Stadı'nda oynanacak. Saat 19:00'da başlayacak dev maçta Atilla Karaoğlan düdük çalacak. Müsabaka beIN SPORTS'dan naklen yayınlanacak.