Beşiktaşlı basketbolcunun heykeli dikildi

Beşiktaşlı basketbolcunun heykeli dikildi
Türkiye'de Beşiktaş forması da giyen NBA'in efsane ismi Allen Iverson'ın, Philadelphia 76’ers’ın antrenman tesislerine heykeli dikildi.

Heykeli dikilen sporculara Allen Iverson da eklendi.

Türkiye'de Beşiktaş forması da giyen NBA'in efsane ismi Allen Iverson'ın, Philadelphia 76’ers’ın antrenman tesislerine heykeli dikildi.

Iverson kimdir?

Iverson, Hampton, Virginia'daki Bethel Lisesi'nde okudu ve çift branşlı bir sporcuydu. Hem futbol hem de basketbolda Associated Press Lisede Yılın Oyuncusu ödülünü kazandı ve her iki spor dalında da Division 5 AAA Virginia Eyalet Şampiyonluğunu kazandı. Liseden sonra iki yıl Georgetown Hoyas'ta kolej basketbolu oynayan Iverson, burada maç başı 23 sayı ortalamasıyla oynadı ve okul rekorunu kırdı. Her iki yılında da Big East Yılın Savunma Oyuncusu Ödülü'nü kazandı.
Georgetown Üniversitesi'nde geçirdiği iki başarılı yılın ardından Iverson, 1996 NBA Seçmeleri'ne katılmaya hak kazandı ve Philadelphia 76ers tarafından ilk sıradan seçildi. 1996-97 sezonunda NBA'de Yılın Çaylağı seçildi. 1998-99, 2000-01, 2001-02 ve 2004-05 sezonlarında NBA sayı kralı olan Iverson, nispeten kısa boyuna rağmen, NBA tarihinin en üretken skorerlerinden biriydi. Normal sezon kariyerinde maç başına 26,7 sayı ortalamasıyla tüm zamanlarda yedinci sırada yer alırken, playoff kariyerinde maç başına 29,7 sayı ortalamasıyla Michael Jordan'dan sonra ikinci sırada yer aldı. Iverson ayrıca 2000-01 sezonunda NBA'in En Değerli Oyuncusu seçildi ve aynı sezon takımını 2001 NBA Finalleri'ne taşıdı. Iverson, 2004 Yaz Olimpiyatları'nda Amerika Birleşik Devletleri'ni temsil etti ve bronz madalya kazandı.
Kariyerinin ilerleyen dönemlerinde Denver Nuggets, Detroit Pistons ve Memphis Grizzlies takımlarında oynayan Iverson, 2009-10 sezonunda 76ers ile NBA kariyerini sonlandırdı. ESPN tarafından 2008 yılında tüm zamanların en iyi beşinci NBA şutör gardı seçildi. Basketbol kariyerini, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri olan Beşiktaş'ta sonlandırdı. BIG3'ün açılış sezonunda 3's Company'ye oyuncu-antrenör olarak geri döndü.