BEŞİKTAŞ’TAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

BEŞİKTAŞ’TAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Beşiktaş Kulübü, MKE Ankaragücü maçının ardından sahaya giren bir taraftarın futbolcularına saldırması sonrası yaşanan olaylara ilgili açıklamada bulundu.Kulüpten yapılan açıklamada, MKE Ankaragücü müsabakasından sonra...

Beşiktaş Kulübü, MKE Ankaragücü maçının ardından sahaya giren bir taraftarın futbolcularına saldırması sonrası yaşanan olaylara ilgili açıklamada bulundu.
Kulüpten yapılan açıklamada, MKE Ankaragücü müsabakasından sonra yaşanan olayın siyah-beyazlı camiayı derinden etkilediği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Kendini bilmez bir futbol düşmanının sebebiyet verdiği, huzur ve barış ortamına gölge düşürecek bu olayın bertaraf edilmesi açısından, şapkamızı önümüze alıp düşünmeliyiz. Andımız olsun ki; bizi tahrik eden ve bu konuda karşımıza dikilenlere gerekli cevabı vermeyi sürdüreceğiz. Tahriklere kapılmayalım. Sadece futbolu düşünelim ve bu güzel oyunun bir parçası olarak kalmaya devam edelim. Bize tokat ve tekme atanları, haksızlık ve adalet duygularını hiçe sayarak karşımıza dikilenleri, barışa ve sükunete davet etmekte kararlıyız. Hangi kulübe yapılmış olursa olsun, her haksızlığa karşı dik duruşumuz devam edecek ve onlara zeytin dalı uzatmayı sürdüreceğiz. Beşiktaş bu tip saldırılara aynı yöntemle karşılık verecek bağnazlıkta bir kulüp değildir ama bu duruşumuz bize yönelik haksızlıklara karşı en sert yanıtı vermeyeceğimiz gibi algılanmamalıdır. Amacımız sporun her alanında barışın, dostluğun ve kardeşliğin sürmesidir."