BILIC’TEN SONRA ISMAEL

BILIC’TEN SONRA ISMAEL
Beşiktaş, Valerien Ismael ile birlikte yeni bir döneme başladı. Siyah-beyazlılar, yerli yabancı pek çok ismin gündeme geldiği sürecin ardından kararını Fransız çalıştırıcıdan yana kullandı.Kartal'da böylece uzun bir aranın...

Beşiktaş, Valerien Ismael ile birlikte yeni bir döneme başladı. Siyah-beyazlılar, yerli yabancı pek çok ismin gündeme geldiği sürecin ardından kararını Fransız çalıştırıcıdan yana kullandı.

Kartal'da böylece uzun bir aranın ardından yabancı teknik adam süreci de başlamış oldu. 2012-2015 yılları arasında görev alan Slaven Bilic'ten 7 yıl sonra Ismael göreve gelirken 46 yaşındaki çalıştırıcı, uzun süren bir geleneği de yıkmaya çalışacak.

Kalan 8 haftalık süreçte takımı tanıyıp yeni sezona yeni transferlerle girmesi planlanan Ismael, Süper Lig'de ve Beşiktaş'ta yabancı hocaların uzun süren hasretini de bitirmeye çalışacak.

Süper Lig'de yabancı hocalarda 2007'de Zico, Fenerbahçe'yi zafere ulaştırırken sonrasında kupayı hep yerliler müzesine götürdü.

Beşiktaş'ta ise yabancı olarak son şampiyon Mircea Lucescu oldu. 2003'te Kartal'ın 100. yılında unutulmaz bir şampiyonluğa imza atan Luce'den sonra Beşiktaş 4 şampiyonluğu da yerli hocalarla kazandı. (Mustafa Denizli, Şenol Güneş (2), Sergen Yalçın)