Cengiz Ünder'den şampiyonluk ve transfer sözleri

Cengiz Ünder'den şampiyonluk ve transfer sözleri
Fenerbahçe'de forma giyen Cengiz Ünder, Fenerbahçe'deki hedeflerine ilişkin konuştu.Cengiz Ünder, Fenerbahçe'ye geliş sürecini, bu sezonki hedeflerini ve geleceğiyle ilgili planlarını Sözcü'ye anlattı."Transfer sürecim zorlu...
Fenerbahçe'de forma giyen Cengiz Ünder, Fenerbahçe'deki hedeflerine ilişkin konuştu.

Cengiz Ünder, Fenerbahçe'ye geliş sürecini, bu sezonki hedeflerini ve geleceğiyle ilgili planlarını Sözcü'ye anlattı.

"Transfer sürecim zorlu geçti"

Fenerbahçe'ye transfer sürecini anlatan Cengiz Ünder, "Daha genç yaştayken Fenerbahçe’ye gelmek gibi bir hayalim, çubukluyu giymek gibi bir hedefim vardı. Bunları gerçekleştirdim, Fenerbahçe’nin ne kadar büyük bir camia olduğunu daha iyi anladım. Fenerbahçe bence Türkiye’deki en iyi, ve en özel taraftara sahip kulüp. Uzun yıllar Avrupa’da oynadım. Belli bir noktaya geldikten sonra Türkiye’ye dönme vaktimin geldiğini düşünmeye başlamıştım. Fenerbahçe’nin kadro yapılanması ve taraftarı ilgimi çok çekti. Transfer sürecim zorlu geçti, ancak sonu güzel oldu. Verdiğim en doğru kararlardan biri." dedi.

"Avrupa'ya dönme gibi bir düşüncem yok"

Cengiz Ünder, Avrupa'ya dönme gibi bir düşüncesi olmadığını belirterek, "Beni en çok cezbeden Fenerbahçe’de yaşayacağım şampiyonluklar. Bu, beni çok motive ediyor. Yeniden Avrupa’ya dönme gibi bir düşüncem yok. Sadece kendimi Fenerbahçe’ye vermek istiyorum. Fenerbahçe formasıyla elde edeceğim başarıları ve kupaları düşünüyorum. Fenerbahçe ile yaşayacağım şampiyonluğu hayal ederek, düşünerek hareket ediyorum. Buna göre çalışıyorum. Geldiğim günden beri yüzde yüz buna inananlardan biriyim ve halen çok inanıyorum. Çok iyi bir kadroya sahibiz. Şampiyonluğa ulaşabilecek bir güçteyiz." açıklamasında bulundu.

"Hayal ettiğim noktaya ulaşmış olacağım"

Fenerbahçe'de şampiyonluk sevinci yaşamak istediğini belirten milli futbolcu, "Ben her zaman kendimi iyi oyuncu olarak gördüm. Genç yaşta Avrupa’ya gittim, Avrupa'da kendimi kanıtladım. Ve en büyük hedeflerimden birisi Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşamak. Şimdi Fenerbahçe’de şampiyonluk sevinci yaşayarak kendimi burada ispatlamak istiyorum. Bunun için savaş veriyorum aslında. Eğer Fenerbahçe ile şampiyon olursam kariyerimde hayal ettiğin noktaya ulaşmış olacağım." dedi.

"Final oynayacak güce sahibiz"

Cengiz Ünder, UEFA Avrupa Konferans Ligi'yle ilgiliyse şunları söyledi, "Konferans Ligi’nde mücadele eden diğer takımlara baktığımızda Konferans Ligi Kupası’nı kazanabilecek ya da en az final oynayabilecek bir güce sahibiz. Güçlü ve kaliteli bir takımımız var. Hem Konferans Ligi’nde hem de ligde sonuna kadar gideceğiz."