Çeyrek asırlık kavgada ilk zeytin dalı: Beşiktaş taraftarı Ankara'da!

Çeyrek asırlık kavgada ilk zeytin dalı: Beşiktaş taraftarı Ankara'da!
Deplasman takımının seyircisinin maça girmesine izin verilmediği MKE Ankaragücü- Beşiktaş rekabetinde pazar günü bir ilk yaşanacak. Bu hafta Süper Lig'de oynanacak mücadelede Beşiktaşlı taraftarlar stadyumda yerini alabilecek.Süper...

Deplasman takımının seyircisinin maça girmesine izin verilmediği MKE Ankaragücü- Beşiktaş rekabetinde pazar günü bir ilk yaşanacak. Bu hafta Süper Lig'de oynanacak mücadelede Beşiktaşlı taraftarlar stadyumda yerini alabilecek.

Süper Lig'in 14'üncü haftasında Eryaman Stadı'nda 3 Aralık Pazar günü 19.00'da oynanacak olan Ankaragücü-Beşiktaş maçında siyah-beyazlı taraftarlar da kendilerine ayrılan tribüne girebilecekler. Önce iki kulüp arasında bu konuda uzlaşma sağlanırken sonra konu Futbol Federasyonu ve emniyet yetkililerine taşındı. Alınan karar gereği Beşiktaşlı taraftarların bu hafta sonu Ankaragücü maçını tribünden izleyebilecekleri, ligin ikinci yarısında ise Ankaragücü taraftarlarının İstanbul'da Beşiktaş maçına gidebilecekleri belirtildi.

Gerilime Bursaspor da dahil olmuştu

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hafta içinde yaptığı açıklamada "Beşiktaş taraftarlarını Ankara'da görmek istiyoruz" açıklaması yapmıştı. İki takım taraftarı arasındaki gerilimin geçmişi neredeyse çeyrek asır öncesine dayanıyor. Bu taraftar çekişmesi Bursaspor da dahil olmuş ve Beşiktaş'a karşı Bursaspor ile Ankaragücü taraftarları sık sık ortak hareket etmişti.