Darphane, Galatasaray'ın 25'inci şampiyonluğu için hatıra parası basıyor

Darphane, Galatasaray’ın 25. şampiyonluğu için özel para basıyor. 5 bin adet basılacak gümüş hatıra paraları 2 bin 250 liradan satılacak.

Darphane, Galatasaray'ın 25'inci şampiyonluğu için hatıra parası basıyor

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’de 2024-2025 sezonunu zirvede tamamlayarak üst üste üç, toplamda 25’inci kez şampiyonluğa ulaştı.

Darphane, Galatasaray’ın 25. şampiyonluğuna özel hatıra parası çıkarmak için çalışmalara başladı. Sanatçı Birsen Kendirci’nin tasarladığı hatıra parası, 925 ayar gümüşten üretiliyor.

5 bin adet basılacak para, 38,61 milimetre çapında ve 31,10 gram ağırlığında olacak ve 2 bin 250 liradan satılacak.

İlk etapta 2 bine yakın para piyasaya sunulacak. Bunun da yüzde 30’luk bölümü elektronik mağaza üzerinden satılacak. Diğer kısmı ise Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün Beşiktaş’taki mağazasında satışa çıkacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar