Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı doğru muydu? Eski hakem pozisyonu değerlendirdi

Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı doğru muydu? Eski hakem pozisyonu değerlendirdi
Konyaspor'u 7-1'lik skorla deviren Fenerbahçe'nin ilk golünü, penaltı ile Edin Dzeko kaydetti. Hakem Deniz Çoban, penaltı pozisyonunu yorumladı.Fenerbahçe, dün Kadıköy'de ağırladığı Konyaspor'u 7-1'lik skorla mağlup etti. Fenerbahçe'nin...
Konyaspor'u 7-1'lik skorla deviren Fenerbahçe'nin ilk golünü, penaltı ile Edin Dzeko kaydetti. Hakem Deniz Çoban, penaltı pozisyonunu yorumladı.

Fenerbahçe, dün Kadıköy'de ağırladığı Konyaspor'u 7-1'lik skorla mağlup etti. Fenerbahçe'nin ilk golünü 11. dakikada Edin Dzeko penaltıdan kaydetti. Fenerbahçe bu galibiyetle birlikte puanını 50'ye çıkararak liderlik tablosundaki yerini korudu. Maç eksiği olan Galatasaray ise 47 puanla yakın takibini sürdürmeye devam ediyor.

Peki Dzeko'nun penaltıdan kaydettiği golde, pozisyon penaltı mıydı?

"Kontrolsüz şekilde vuruyor"

Eski futbol hakem Deniz Çoban, pozisyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Fanatik'te yazan Çoban, pozisyonun penaltı olduğunu ifade etti. Çoban pozisyona ilişkin şu yorumlarda bulundu:

"Hakem Kadir Sağlam açısından rahat bir maç oldu. Fenerbahçe skoru erken yakalayınca, hakem için sıkıntı doğurmayacak bir maç oynandı. Faul standardı vasattı. Genelde kart kararlarında tutarlıydı. 3 kez sarı kartını kullandı ve doğruydu. Bir kez de sarı kartı atladı. Maçın tek kritik kararını 8. dakikada verdi. Açık bir penaltıyı atlamıştı, VAR devreye girince hatadan döndü. Fenerbahçe lehine doğru bir penaltı verdi. Dzeko’nun ayağını tehlikeli şekilde yükseğe kaldırdığı yönündeki yorumlara katılmıyorum. Adil, Dzeko’nun karşısından değil, sağından geliyor. Topla ilk olarak Dzeko oynuyor. Adil ise topla daha önce oynamış olan rakibinin ayağına açık şekilde hamle yapıyor ve kontrolsüz şekilde vuruyor."