Efsane futbolcu hayatını kaybetti

Efsane futbolcu hayatını kaybetti
İtalya A Milli Futbol Takımı tarihinin en çok gol atan ismi olan efsanevi eski futbolcu Luigi Riva, 79 yaşında hayatını kaybetti.İtalya A Milli Futbol Takımı tarihinin en golcü ismi konumunda bulunan ve rekoru yıllardır kırılamayan...
İtalya A Milli Futbol Takımı tarihinin en çok gol atan ismi olan efsanevi eski futbolcu Luigi Riva, 79 yaşında hayatını kaybetti.

İtalya A Milli Futbol Takımı tarihinin en golcü ismi konumunda bulunan ve rekoru yıllardır kırılamayan efsanevi golcü Luigi Riva 79 yaşında hayatını kaybetti.

İtalyan basınında yer alan haberlerde Luigi Riva'nın geçtiğimiz hafta sonunda rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldığı ve kalp rahatsızlığından dolayı tedavi edildiği bildirildi.

EURO 1968'de şampiyonluğa ulaşan takımın önemli isimlerinden birisi olan Luigi Riva, İtalya'nın 1970'de Brezilya'ya finalde kaybederek dünya 2.'si olduğu turnuvanın kadrosunda da yer almıştı.

Kariyerinin neredeyse tamamını İtalya Serie A ekibi Cagliari'de geçiren Luigi Riva, takımının 1970'de tarihindeki ilk ve tek lig şampiyonluğunu kazandığı sezon ligi gol kralı olarak tamamlamış ve şampiyonlukta önemli pay sahibi olmuştu.

Luigi Riva, Cagliari kulübünün onursal başkanlık görevini yürütüyordu.

Yaşadığı sakatlıktan dolayı 1976'da emekli olmak zorunda kalan Luigi Riva, Cagliari formasıyla çıktığı 315 karşılaşmada 164 kez fileleri havalandırma başarısı göstermişti.

Riva'nin İtalya Milli Takımı'nda pek çok farklı görev üstlendiği ve 2006'da dünya şampiyonluğuna ulaşan takımda da görev aldığı hatırlatıldı.

Ülkesi adına 42 kez sahaya çıkan Luigi Riva kaydettiği 35 golle İtalya Milli Takımı'nın en golcü ismi unvanını hala elinde bulunduruyor.