Barışcan İğrek

Barışcan İğrek

En doğru tercih Sergen Yalçın olur

Süper Lig'in 2023-2024 sezonunda kulüp tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Beşiktaş, aynı sıkıntıları yaşamamak adına gelecek sezonun kadro planlamasına erkenden başladı.

Taraftarlarına hayal kırıklıklarıyla dolu bir sezon yaşatıyor Beşiktaş. Sezon başında, eski başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulunun yürüttüğü son derece yanlış transfer politikası sonucunda takım bir türlü beklenen seviyeye ulaşamadı. Hal böyle olunca Siyah Beyazlılar, Süper Lig’i hiç hayal etmediği bir noktada tamamlamak üzere.

Yeni başkan Hasan Arat ve yönetim kurulu, gelecek sezon da aynı kabusu yaşamamak adına çalışmalarına titizlikle devam ediyor. Gelecek sezonun kadro planlamasının belirlenmesindeki en kilit noktalardan biri, takımın başına geçecek teknik adamın kim olacağıdır. Zira, transfer politikası ve yeni sezon öncesi kamp yapılacak bölgenin seçilmesi gibi konuların, yeni teknik direktörün raporuna göre organize edilmesi daha uygun olacaktır. Teknik direktörlük koltuğu için birçok isim konuşuluyor. Listenin en başında ise Sergen Yalçın ve Nuri Şahin gibi yerli teknik direktörler bulunuyor.

besiktasta-fikir-ayriligi-nuri-sahin-mi-sergen-yalcin-mi.jpg

Sergen Yalçın mı? Nuri Şahin mi?

Son günlerde yazılı ve görsel basın ile sosyal medyada karşıma çok sık çıkan kritik bir karşılaştırma. Hasan Arat’ın yerinde olsam, bir dakika bile düşünmeden teknik direktörlüğe Sergen Yalçın’ı getiririm. Kısa ve net! Neden mi?

2020-2021 sezonunda, çok zor şartlar altında, çok geniş olmayan bir kadroyla Beşiktaş’ı şampiyon yapan bir teknik direktör Sergen Yalçın. Şampiyonluk yolunda takımını psikolojik olarak da çok iyi yönetti. Taraftarın gönlünde de ayrı bir yeri var. Kredisi oldukça fazla. Göreve gelmesi halinde uyum sorunu yaşamadan takımını şampiyonluk hedefine odaklayabilecek bir isim.

Nuri Şahin ise henüz “stajyer” seviyesinde olan bir teknik direktör. Şampiyonluk hedefiyle yola çıkmış bir takımın sorumluluğunu kaldırabilir mi? Hiç emin değilim! Prolisans belgesini bile yeni almış ya da almak üzere olan bir teknik direktör. Antalyaspor’da görev yaptı, gayet de güzel bir futbol oynattı. Ancak, Antalyaspor’da başarılı olmak ile şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Beşiktaş’ın ağırlığını kaldırmak arasında çok büyük bir fark var. Nuri Şahin’in Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ya da herhangi bir büyük takımın teknik direktörü olması için biraz daha zamana ihtiyacının olduğunu düşünüyorum.

Beşiktaş’ı takip eden bazı muhabirler, Beşiktaş ile Sergen Yalçın arasındaki görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını belirttiler. Bana göre, Beşiktaş’ın başına geçebilecek en kaliteli yerli teknik direktör Sergen Yalçın’dır. Görüşmeler bu kadar erken tıkanmamalıydı diye düşünüyorum. Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba’nın tabiriyle Sergen Yalçın Beşiktaş’ın “doğal” teknik direktör adayıdır.

Beşiktaş’ı takip eden bazı muhabirlerin aktardığı bir diğer bilgiye göre Beşiktaş yönetimi, görüşülen yerli ve yabancı isimlerle anlaşılamaması ihtimaline karşılık Şenol Güneş ismini de gündemde tutuyormuş.

Hasan Arat ve yönetim kurulunun böyle bir hataya düşeceğine ihtimal bile vermiyorum. Böyle bir tercih yapılırsa akıl almaz bir riske girilmiş olur. Besiktaş taraftarının gözünde, çiçeği burnunda başkan Hasan Arat’ın kredisi azalır. Önümüzdeki sezon, Beşiktaş’ın en ufak bir düşüş yaşama lüksü olamaz.

Düşünün! Bu sezon, kulüp tarihinin en vasat kadrolarından birini oluşturdu Beşiktaş. Eski başkan Ahmet Nur Çebi ile birlikte, bu vasat kadronun kurulmasında payı bulunan isimlerden biri de Şenol Güneş’tir. Böylesine kötü bir kadroyu kuran teknik adamı, ertesi sezon yeniden göreve getirmeyi düşünmek bile tam bir akıl tutulmasıdır. Mümkün değil!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Barışcan İğrek Arşivi