Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlığı için Ali Koç’tan karşı hamle

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlığı için Ali Koç’tan karşı hamle
Fenerbahçe’de Ali Koç yönetiminde yer alan Sevil Becan adaylığını açıkladı. Daha önce Aziz Yıldırım yönetimlerinin önemli ismi Şekip Mosturoğlu aday olmuştu

Fenerbahçe’de başkanlık seçimleri öncesi en önemli gösterge kabul edilen Yüksek Divan Kurulu başkanlığı için bir aday daha ortaya çıktı.

Sevil Becan, adaylığını bir bildiri ile açıkladı: “Büyük ve değerli Fenerbahçe Camiamıza sevgi ve saygılarımla duyuruyorum.”

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.
Yüksek Divan Başkanlığı için Aziz Yıldırım yönetimlerinin önemli ismi Şekip Mosturoğlu adaylığını duyuran ilk isim olmuştu.

Aday olan Seçil Becan’ın Ali Koç yönetiminde yer alması ve Koç Grubu geçmişi dikkat çekti.

SEVİL ZEYNEP BECAN KİMDİR?

İleri derecede İngilizce ve Almanca bilen Sevil Zeynep Becan, lise eğitimini Erenköy Kız Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini Almanya’daki Karlsruhe Teknik Üniversitesi’nde Makine Yüksek Mühendisi olarak tamamladı. Üniversite sonrasında ise Almanya’da yöneticilik yaptı.

Koç Holding merkezinde sürdürdüğü görevini müteakiben 1989-1994 yılları arasında sırası ile Pakistan ve Tayvan’da eşinin görevi nedeni ile bulunduğu ülkelerde Koç Grubu şirketlerinin tedarik aktivitelerini yürüttü. Türkiye’ye döndükten sonra Henkel, Mc Donald’s, Metro Grubu, Tesco gibi büyük şirketlerde yönetici olarak çalıştı.