Fenerbahçe'de şampiyonluğun ardından yaprak dökümü: 4 oyuncu ayrılıyor

Fenerbahçe'de şampiyonluğun ardından yaprak dökümü: 4 oyuncu ayrılıyor
2023-2024 sezonu Sultanlar Ligi şampiyonu olan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nda 4 oyuncunun takımdan ayrılacağı, 2 oyuncunun ise Fenerbahçe'ye transfer olacağı iddia edildi.

Vodafone Sultanlar Ligi final serisinde Eczacıbaşı Dynavit'i 5 maç sonunda 3-2 mağlup ederek üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe Opet'te kadroda büyük değişimler yaşanacak.

Sarı lacivertlilerde 4 isimle yollar ayrılırken, iki yeni oyuncu kadroya katılırken, iki yıldızla da sözleşme yenilendi.

Arelya Karasoy, Fenerbahçe'ye transfer oldu

2023-2024 sezonunu çifte kupa ile tamamlayan sarı-lacivertliler, son olarak Fransa’da Neptunes de Nantes forması giyen Arelya Karasoy Koçaş ile önümüzdeki sezon için anlaşma sağladı.

Fransa Kupası'nda MVP seçilmişti

Voleybolunsesi'nde yer alan habere göre; Geçmişte TVF Spor Lisesi, Eczacıbaşı VitrA, Sarıyer Belediyespor, Beylikdüzü, Beşiktaş, Aydın BBSK ve Kuzeyboru formaları giydikten sonra profesyonel voleybol kariyerinin ilk yurt dışı deneyimini Neptunes de Nantes ile yaşayan 1996 doğumlu pasör, yeni sezonda Türkiye’ye çubuklu ile dönerek Fenerbahçe Opet’in başarısı için sahaya çıkacak.

2023-2024 sezonunda Fransa Kupası’nda mutlu sona ulaşarak “En Değerli Oyuncu” (MVP) ödülüne layık görülen Arelya Karasoy Koçaş, takımıyla Fransa Ligi’nde Final serisinde şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Dicle Nur Babat yeniden çubukluyu giyecek

Sarı lacivertlilerin ikinci transfer ise yurt içinden, Fenerbahçe Opet, son olarak Türk Hava Yolları forması giyen orta oyuncu Dicle Nur Babat ile önümüzdeki sezon için anlaşma sağladı.

2014-2022 yılları arasında 8 sezon Fenerbahçe’de oynayan 1992 doğumlu deneyimli oyuncu, yeni sezonda yuvaya dönerek yeniden Sarı Melekler’in başarısı için sahaya çıkacak.

Dicle Nur Babat’ın kariyerinde 2 Türkiye Ligi, 2 Türkiye Kupası, 1 Türkiye Süper Kupası, 2 Balkan Kupası şampiyonluklarının yanı sıra A Milli Takım formasıyla Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunuyor.

Melissa Vargas ve Bojana Drca ile devam

Öte yandan Fenerbahçe Opet, takımın yıldız isimlerinden milli oyuncusu Melissa Vargas ve Sırp pasör Bojana Drca ile önümüzdeki sezon için anlaşma sağladı.

Sezonu Çin'de açıp devre arasında Fenerbahçe'ye dahil olan Melissa Vargas artık yarım sezon oynamayacak. Milli pasör çaprazı Melissa Vargas, gelecek sezon ilk yarıdan itibaren tüm sezon sarı lacivertli formayı giyecek.

Sezonu “En İyi Pasör” ödülüyle tamamlayan Bojana Drca da yeni sezonda da Sarı Melekler’in pasörlüğünü üstlenecek.

Meryem ve Buse, Bahçelievler'e transfer oldu

Fenerbahçe'de Meryem Boz ve Buse Ünal şampiyonlukla veda etti. İki ismin önümüzdeki sezon için Bahçelievler Belediyespor ile anlaştığı iddia edildi.

Arina Fedorovtseva Çin Ligi'ne gidiyor

Sarı lacivertlilerin Rus yıldızı Arina Fedorovtseva ise gelecek sezon Çin Ligi ekiplerinden Tianjin forması giyecek. Arina, Çin'de ligin tamamlanmasının ardından Şubat'tan itibaren sezona Fenerbahçe’de devam edecek.

ekran-goruntusu-2024-04-22-085508.png

Stefano Lavarini'nin sözleşmesi sona erdi

Öte yandan Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşayan başantrenör Stefano Lavarini'nin de sözleşmesi sona erdi. Voleybolplus'ta yer alan habere göre Fenerbahçe Opet, önümüzdeki sezon için İtalyan çalıştırıcı Marco Fenoglio ile anlaştı.