Fenerbahçe'ye Afrika Kupası'ndan bir iyi bir kötü haber!

Fenerbahçe'ye Afrika Kupası'ndan bir iyi bir kötü haber!
Afrika Uluslar Kupası'na A ve B Grubu maçları ile devam edildi. Fenerbahçe'nin iki futbolcusundan Osayi-Samuel'in ülkesi Nijerya Son 16 Turu'na kalırken, Djiku'nun ülkesi Gana elendi.Afrika Uluslar Kupası, Fildişi Sahili'nde oynanan...
Afrika Uluslar Kupası'na A ve B Grubu maçları ile devam edildi. Fenerbahçe'nin iki futbolcusundan Osayi-Samuel'in ülkesi Nijerya Son 16 Turu'na kalırken, Djiku'nun ülkesi Gana elendi.

Afrika Uluslar Kupası, Fildişi Sahili'nde oynanan karşılaşmalarla devam ediyor. A Grubu'nda gün Ekvator Ginesi - Fildişi Sahili ve Gine Bissau - Nijerya maçlarıyla tamamlandı. Ev sahibi Fildişi Sahili, Ekvator Ginesi'ne 4-0 mağlup oldu ve gruptan direkt olarak çıkma şansını yitirdi. Ekvator Ginesi ise son 16 turuna yükseldi. Bu mücadelede Ekvator Ginesi'nin gollerini 42 ile 75'inci dakikada Emilio Nsue, 73'üncü dakikada Pablo Ganet ve 88'inci dakikada Jannick Buyla kaydetti.

Grubun diğer maçında ise Nijerya, Gine Bissau'yu 1-0 mağlup ederek gruptan çıkmayı başardı. Puanla tanışamayan Gine Bissau grubu son sırada bitirdi. Nijerya'ya bu karşılaşmada galibiyeti getiren golü 36'ncı dakikada Opa Sangante kendi kalesine attı. Bu maçta 80 dakika oyunca kalan Fenerbahçe forması giyen Bright Osayi-Samuel, bir süre daha takımından ayrı kalacak.

Djiku ve Amartey dönüyor

Afrika Kupası B Grubu'nda ise Gana ile Mozambik 2-2 berabere kaldı. Gana averaj ile grubu üçüncü sırada tamamladı. Gana'da Alexander Djiku 90 dakika sahada kalırken, Daniel Amartey 72. dakikada oyuna dahil oldu. Gana, Afrika Kupası'na veda etti. Alexander Djiku ve Daniel Amartey, Fenerbahçe ile Beşiktaş'a geri dönüyor.

Afrika Kupası B Grubu'nda Mısır, Yeşil Burun Adaları ile 2-2 berabere kaldı ve gruptan çıktı. Mısır'da Trezeguet, 46. dakikada oyuna dahil oldu ve 50. dakikada bir gole imza attı.