Galatasaray bitirmişti, Galatasaray başlatacak! İstanbul'da 29 yıl sonra yarı yarıya seyircili derbi

Galatasaray bitirmişti, Galatasaray başlatacak! İstanbul'da 29 yıl sonra yarı yarıya seyircili derbi
TFF'nin 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta oynanacağını açıkladığı Süper Kupa maçına Fenerbahçe ve Galatasaray divan kurulları itiraz etmiş ve 100. Yıl nedeniyle maçın Türkiye'ye alınması konusunda yönetimlerine...

TFF'nin 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta oynanacağını açıkladığı Süper Kupa maçına Fenerbahçe ve Galatasaray divan kurulları itiraz etmiş ve 100. Yıl nedeniyle maçın Türkiye'ye alınması konusunda yönetimlerine tavsiyede bulunmuştu.

Sözcü gazetesinin haberine göre Galatasaray yönetimi, Dursun Özbek imzalı dilekçe ile Süper Kupa'nın ismi Atatürk olan bir Stadyum'da oynanması için TFF'ye resmi başvuru yapmaya hazırlanıyor. Başvuru dilekçesinde; maç için en uygun stadın İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı olduğu, tribünlerin eşit oranda iki takıma ayrılması, kapasitenin en az yüzde 10'unun da özel davetlilerden (şehit/gazi yakınları, sağlık çalışanları, madenciler, depremzedeler vb.) oluşturulması istenecek.

Deplasman seyircisi uygulaması 1994'te başladı

Türkiye'de geçmiş dönemde derbiler iki takıma eşit bilet verilen ve tribünlerin yarı yarıya olduğu atmosferde oynanıyordu. Bu geleneği ilk olarak Galatasaray bozdu. 2 Ekim 1994 günü oynanan Galatasaray - Beşiktaş maçında Beşiktaş tribünlerine sadece kapalı tribünün eski açığa yakın tarafında, yan taraftan kafesle ayrılmış bir bölüm vermesiyle bugün uygulanan "Deplasman seyiercisine yüzde 5 kontenjan" uygulamasının temeli atıldı. Dönemin Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu Adnan Polat itirazlara neden olan bu karar için "Avrupa'da da uygulamaları var. Farklı statlarda oynuyoruz. Aynı şehrin takımları arasında deplasman seyircisi uygulaması yapılabilir" ifadesini kullanmıştı.

Deplasman seyircisi uygulaması ilerleyen dönemlerde çıkan taraftar olayları nedeniyle "deplasman yasağı"na dönüştü.