Galatasaray zorlu Malmö deplasmanında

Galatasaray zorlu Malmö deplasmanında
UEFA Avrupa Ligi’nde ülkemizi temsil eden takımlardan Galatasaray, 6. Hafta maçında İsveç temsilcisi Malmö ile karşılaşacak. Malmö New Stadium’da oynanacak maç Türkiye saati ile 20.45’te başlayacak.

Trendyol Süper Lig’de yenilgisiz liderliğini sürdüren, Avrupa Ligi'nin de namağlup beş takımından biri olan Galatasaray, bu akşam hem bu unvanını korumak hem de ilk sekiz için iddiasını sürdürmek için Malmö karşısına çıkacak.


Sakatlıklar can sıkıyor

Zorlu deplasman öncesinde Galatasaray sakatlıklarla boğuşuyor. Cim-Bom’da; Mauro Icardi, Kaan Ayhan, Jakobs, Osimhen, Barış Alper ve Yusuf Demir Malmö maçında sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecek. UEFA’ya verilen listede olmayan Sallai de kadroda olmayacak. Teknik Direktör Okan Buruk’un, zorunluluklar sebebiyle, Hakim Ziyech ve Jelert’e forma vermesi bekleniyor. Sakatlıklarla boğuşan Galatasaray’da Abdülkerim Bardakcı’dan ise iyi haber geldi. Bardakcı’nın son iki antrenmanda takımla beraber çalışması yüzleri güldürürken, tecrübeli futbolcunun durumu maç saati öncesinde netlik kazanacak.


Galatasaray 11, Malmö 3 puanda


UEFA Avrupa Ligi'ne 3-1’lik PAOK galibiyeti ile başlayan Galatasaray, ikinci maçında deplasmanda RFS ile 2-2 berabere kaldı. Evinde oynadığı Elfsborg maçını 4-3, Tottenham maçını da 3-2 kazanan Cim-Bom, son hafta maçında deplasmanda AZ Alkmaar ile 1-1 berabere kaldı. Sarı Kırmızılı takım, 11 puan ve averajla 4 sırada bulunuyor


Piyasa değeri 38 milyon Euro olan Malmö ise; İlk haftada Rangers, üçüncü haftada Olimpiakos, dördüncü haftada Beşiktaş ve son haftada da Ferençvaroş’a mağlup oldu. Sadece deplasmanda oynadığı Karabağ maçını 2-1 kazanan İsveç temsilcisi; 3 puanla 30.sırada bulunuyor.


UEFA Avrupa Ligi’nin yeni formatına göre; lig aşamasını ilk sekiz sırada bitirecek takımlar son altı turuna direkt olarak yükselirken, ligi 9-24 sırada bitiren takımlar Play-Off oynayacaklar. Ligi, 24 ila 36 arasında bitiren takımların Avrupa macerası sona erecek.


Maçın Hakemi İngiliz Brooks

Malmö ile Galatasaray arasında oynanacak maçı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan John Brooks yönetecek. Maçın yardımcı hakemleri; Simon Bennett ve Daniel Robathan üstlenecek. Maçın dördüncü hakemliğini Daniel Robathan yapacak. VAR hakemi olarak İngiliz Jarred Gillett, AVAR hakemi de İspanyol Cesar Soto Grado olacak.


İngiliz Hakem Brooks; Ağustos 2023’te Osijek- Adana Demirspor ve bu sezon Ajax- Beşiktaş maçlarını da yönetmişti. 2023 yılından bu yana FIFA Kokartı taşıyan Brooks, sarı kartını çok kullanıyor. İngiliz Hakem Osijek- Adana Demirspor maçında 9 (5’i Adana Demirsporlu oyunculara olmak üzere), Ajax- Beşiktaş maçında da ikisi Beşiktaşlı oyunculara olmak üzere 4 kez sarı kartına başvurmuştu.

Maç TRT 1’de

UEFA Avrupa Ligi’nde Malmö ile Galatasaray arasında Malmö New Stadium’da Türkiye saati ile 20.45’te başlayacak maçı TRT1 canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak.

Kaynak:Uğur Temel

Öne Çıkanlar