Galatasaray'a Manchester maçından servet geldi

Galatasaray'a Manchester maçından servet geldi
Şampiyonlar Ligi'nde ilk ikiye girerek gruptan çıkma şansını son maça taşıyan Galatasaray bir yandan da kasasını dolduruyor.Manchester United maçındaki beraberlik nedeniyle UEFA'dan 930 bin euro (Yaklaşık 29 milyon 250 bin TL)...

Şampiyonlar Ligi'nde ilk ikiye girerek gruptan çıkma şansını son maça taşıyan Galatasaray bir yandan da kasasını dolduruyor.

Manchester United maçındaki beraberlik nedeniyle UEFA'dan 930 bin euro (Yaklaşık 29 milyon 250 bin TL) beraberlik ödülü alan sarı-kırmızılı kulüp, 10 bine yakın bilet satışından ise 40 milyon TL sıcak parayı kasasına koydu. Galatasaray Manchester karşısında maçı kazanamadı ama yaklaşık 70 milyon TL artı gelir elde etti.

 ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN DEV GELİR

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezonda gruplarda yer alacak her takım, 15,64 milyon euroluk ayak bastı parasını kasasına koydu.

Takımlar, grup maçlarında alınacak her galibiyette 2,8 milyon, beraberlikte ise 930 bin euro kazanıyor.

Son 5 yıllık performansa göre 32 takıma dağıtılan katsayı payında, her hissenin bedeli 1,137 milyon euro. Bu çerçevede en yüksek puana sahip takım 32 hisse, ikinci sıradaki ekip 31 hisse, üçüncü sıradaki kulüp 30 hisse alacak ve bu silsile en alttaki takıma kadar devam edecek.

Takımlar, market gelirinin (yayın havuzu) yanı sıra tur atladıkça kazancını da yukarı taşıyacak.

Son 16 turuna kalan ekipler 9,6, çeyrek final oynayanlar 10,6, yarı finale kalanlar 12,5 ve finalistler 15,5 milyon euroluk gelire uzanacak. Şampiyon takım, bu gelirlere ilaveten 4,5 milyon euroluk ödülün de sahibi olacak.