Galatasaray'a Zeki Çelik transferinde kötü haber

Galatasaray'a Zeki Çelik transferinde kötü haber
Takımdaki yerli rotasyonunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, İtalyan ekibi Roma'da forma giyen milli sağ bek Zeki Çelik için nabız yoklarken Jose Mourinho engeline takıldı. TGRT'ten Emre Topaloğlu'nun aktardığına göre; son olarak...

Takımdaki yerli rotasyonunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, İtalyan ekibi Roma'da forma giyen milli sağ bek Zeki Çelik için nabız yoklarken Jose Mourinho engeline takıldı.

TGRT'ten Emre Topaloğlu'nun aktardığına göre; son olarak İngiliz devi Tottenham'dan Davinson Sanchez ve Tanguy Ndombele’yi kadrosuna katarak yabancı transferini noktalayan Galatasaray’da yerli sağ bek için arayışlar sürüyor.

Sarı-kırmızılıl takımda yönetimin gündemine Rams Başakşehir forması giyen Ömer Ali Şahiner gelse de kulübüne şartları sorulan oyuncuyu teknik direktör Okan Buruk veto etti. Bu gelişmenin üzerine Galatasaray rotasını İtalya’ya çevirdi ve Roma’da forma giyen milli futbolcu Zeki Çelik için nabız yoklandı.

Jose Mourinho bırakmıyor

İtalyan devinden gelen cevap transferin bu sezon için gerçekleşmesinin imkânsız olduğunu ortaya koydu.

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında Zeki Çelik’i 7 milyon Euro bonservisle kadrosuna katan dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, başarılı sağ beki bırakmak istemiyor.

Portekizli çalıştırıcı, Roma ile 2026 Haziran’a kadar sözleşmesi bulunan 26 yaşındaki futbolcunun performansından memnun. Mourinho geçen sezon UEFA Avrupa Ligi finali dahil 34 maçta Zeki’yi forma vermişti.

Roma'da Avrupa listesine Zeki Çelik girdi

Başkent ekibi bu sezon 3 resmi maça çıkarken Zeki 3. haftadaki Milan maçıyla formasını kavuştu.

Sezonun açılış mücadelesi olan Salernitana (2-2) karşısında Terracciano’yu, 2. haftada 2-1 kaybedilen Hellas Verona deplasmanında Rasmus Kristensen’i deneyen Jose Mourinho, 3. haftada 2-1 kaybedilen Milan maçında Zeki’ye formayı verdi.

Leeds’den kiralanan Kristensen Avrupa listesine yazılmazken Zeki Çelik kadroda yer aldı. Jose Mourinho kendi döneminde transfer edilen milli oyuncudan vazgeçmezken Galatasaray 15 Eylül’e kadar sağ bek arayışlarını sürdürecek.