Gomis'ten şaşırtan Icardi itirafı

Gomis'ten şaşırtan Icardi itirafı
Futbol hayatını Japonya'da sürdüren Bafetimi Gomis, Galatasaray günlerini anlattı. 38 yaşındaki futbolcu, Icardi'ye ağabeylik yaptığını söyledi.

Galatasaray forması altında gol krallığı yaşayan Bafetimbi Gomis, Sarı Kırmızılı kulübe ikinci gelişinde yaşadığı anları anlattı. Futbol hayatını Japonya'da Kawasaki forması altında sürdüren 38 yaşındaki golcü, Zack Nani'nin podcastinde Galatasaray kariyerine dair açıklamalarda bulundu:

"Galatasaray’da Mauro Icardi ile çok çok iyi bir ilişkimiz vardı. Icardi takıma ilk katıldığında benim takım içinde zaten bir "Ağabey" rolüm vardı. Az süre alıp, Galatasaray’ın ihtiyacı olduğu anlarda skor katkısı sağlamam bekleniyordu. Bu beklentinin yanı sıra Mauro Icardi’nin kendini iyi hissetmesi için ona destek olmam da gerekiyordu. Günümüz modern futbolunda birinci golcü olmak önemli, ben daha önce Galatasaray’da bu rolde görev aldım, ancak artık benim yaşımda bir oyuncu olduğunuzda ve eski gücünüze sahip olmadığınızda, saha dışında "Ağabey" görevini yerine getirip Icardi gibi birinci golcülere daha iyi olmaları için her şekilde yardımcı olmanız gerekiyor. Gençlere yol göstermek, Icardi gibi yıldızlara yardımcı olmak... Ya da top atmayan, grup içinde sorun çıkaran isimlerle gidip konuşmanız gerekiyor. Bir noktada takım ve antrenör arasında bir köprü rolünüz oluyor."

"Icardi’nin PSG’de göremediği sevgiyi hissetmeye ihtiyacı vardı. Türkler de koca yürekli, duygusal insanlar oldukları için Icardi’ye hak ettiği sevgiyi verdiler. Icardi de haliyle bugün büyük fark yaratıyor, nihayetinde Icardi gibi bir oyuncuya gol atmayı da öğretecek değilim."

"Türkler çok duygusal insanlar. Siz onlara bir adım giderseniz onlar size iki adım geliyorlar. Türkiye’de Gomis adında çocuk, kedi, köpek görmek mümkündü. İsmimi dövme yaptıran, fotoğrafımı arabasının camına yapıştıran. Baştan aşağı Türkiye tarifi diyebilirim. Bir keresinde Türkiye’de bir ırkçılık olayına maruz kaldım. Sonraki maç tüm Galatasaray taraftarı Gomis maskeleriyle maça geldi. Ne kadar mükemmel bir toplum olduklarını ve yanımda olduklarını göstermek için yapmışlardı bunu."

Gomis geçen sene sahada yeterli süre alamadığı gerekçesiyle teknik direktör Okan Buruk’la bir sorun yaşamış, oyuncu hakkında basın toplantısında sert sözler sarf eden Buruk, Gomis’i kadro dışı bırakmıştı. Gomis daha sonra affedilmiş ancak kadroya alınmasına rağmen maçlarda oynama şansı olmamıştı.