İsmail Kartal: Taraftarlarımızın önünde turu geçeceğimizi düşünüyorum

İsmail Kartal: Taraftarlarımızın önünde turu geçeceğimizi düşünüyorum
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiakos ile oynadıkları UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçının ardından basın toplantısında konuştu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Olympiakos ile karşılaştı.

Sarı-lacivertliler rakibine 3-2 mağlup oldu.

Fenerbahçe'nin gollerini Dusan Tadic ve İrfan Can Kahveci kaydetti. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal açıklamalarda bulundu.

"Basit goller yedik"

Mücadeleyi değerlendiren İsmail Kartal, "Sonuçta bugün buraya avantajlı bir skor elde ederek ve kazanarak İstanbul'a gitmek istiyorduk. Net pozisyonlarımız vardı ilk yarıda değerlendiremedik. Oyunun kontrolü bize olmasına rağmen basit goller yedik. Oyuncularımla soyunma odasında konuşup atacağımız gollerle maçı çevirip İstanbul'a avantajla dönebileceğimizle ilgili konuşmalar yaptık. Basit bir gol daha yemememize rağmen oyunu bırakmadık. Risk alarak yaptığımız değişikliklerle 3-2'ye getirdik skoru. Maçı kazanabilirdik. En kötü beraberlik veya maçı kazanarak ayrılmak isterdik. Kendi taraftarlarımızın önünde bu turu geçebileceğimiz düşünüyorum." dedi.

"Oosterwolde'nin durumu belli değil"

Maç içinde sakatlık yaşayan oyuncularla ilgili İsmail Kartal, "Hiç umulmadık anda sakatlıklar yaşıyoruz. Oosterwolde'nin durumu belli değil. Dizi esnemiş gibi söylüyorlar. İnşallah önemli bir şeyi yoktur. Kontrollerden sonra durumu belli olacak. Tadic'te bir şey yok. Oynadığımız maçları hasarsız bir şekilde bitirebilmek isterdik. Bir sonraki maçlarda sakatlık yaşamadan bitirmeyi istiyorum." açıklamasında bulundu.

"Oyun gücümüzü herkese gösterdik"

İsmail Kartal sözlerini şöyle sürdürdü, "Taraftarlarımızın beklentisini biliyorum. Hiç merak etmesinler benim beklentim aynı onların doğrultusunda. Güçlü ve karakterli oyunculardan kurulu bir yapımız ve oyun gücümüz var. Bunu her yerde ve herkese gösterdik. Bugün sakat olan oyuncularımızı en fazla 15-20 dakika oynatabiliriz diye konuşmuştuk. 60'dan sonra Bir risk aldık. Zaman kazandık. Oyuncularımın sağlıklı bir şekilde maçı bitirebilmesi güzel oldu. Önümüze bakacağız."

"Turu geçeceğimize inanıyorum"

Mücadeleye ilişkin İsmail Kartal ayrıca, "Olympiakos iyi bir takım, ateşli taraftarları var ama biz de büyük bir camiayız. Maça iyi başladık. Takımının ne yapması gerektiğini, oyun planını ben ortaya koyuyorum. Objektif bir şekilde bunları anlatmak en doğal hakkım. Olympiakos 3-0 öne geçti, pozisyonları vardı ama bizim ortaya koyduğumuz reaksiyon, maçı 4-3 kazanabilirdik. Maçtan önce maçın favorisi yok demiştim. 3-0'dan bu kadar sakat oyuncumuza rağmen maçı 3-2 bitirebildiğimiz için mutluyum. Turu geçebileceğimize inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Batshuayi kritik durumdaydı"

İsmail Kartal, Michy Batshuayi'yle ilgili soruyu şöyle yanıtladı, "Batshuayi kritik durumdaydı. En fazla 5-10 dakika oynayabilirdi. Mecbur durumda kalmamız halinde oynatabilirdik. Bir sakatlık daha olsa 2-3 belki 5 hafta olmayabilirdi. Kritik maçlara çıkıyoruz. Bunun için Batshuayi'yi oyuna almadım."