İstanbulspor - Trabzonspor maçı için spor yazarları ne dedi?

İstanbulspor - Trabzonspor maçı için spor yazarları ne dedi?
Dün oynanan İstanbulspor - Trabzonspor maçı, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun takımı sahadan çekmesi nedeniyle yarıda kesilmişti. Spor yazarları o maçı yorumladı: "Bu oyunun katilisiniz"Uğur Meleke: "Futbol...

Dün oynanan İstanbulspor - Trabzonspor maçı, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun takımı sahadan çekmesi nedeniyle yarıda kesilmişti. Spor yazarları o maçı yorumladı: "Bu oyunun katilisiniz"

Uğur Meleke: "Futbol futbolcularındır, iş adamlarının değil" | Dün yaşananları bir sporsever olarak kabul etmem mümkün değil. Saha içinde bir sivil kıyafetlinin hakeme yaptığı canına kast eden saldırının üzerinden sadece 8 gün geçti. Şimdi de bir başka takım elbiseli, sporcuları devam etmek istiyor olmasına rağmen sahaya girip zorla maçı durduruyor. Türk spor kamuoyunun artık şunu anlaması lazım: Futbol futbolcularındır, teknik direktörlerindir, hakemlerindir. Federasyon yönetimine atamayla gelmiş ya da kulüp yönetimlerine sırf zengin oldukları için girmiş iş adamlarının değil. Acilen bu sporsevmezlerin ayrışması gerekiyor spordan. (HÜRRİYET)

Olcay Çakır: "Tatsız başladı, tatsız bitti!" | Zaten oyun olarak tadı tuzu olmayan bir karşılaşmaydı. Bitişi de öyle tatsız oldu. Maç yarıda kaldı. Tarihe bu TFF döneminde yeni bir kaos daha eklenmiş oldu. Bundan sonrasında kararı TFF verecek. Karar verici durumdakilerin bu denli tartışıldığı bir iklimde işler daha da zorlaşacak gibi. Trabzonspor güzel oynamadığı, oyunda gelişim sağlamadığı bir karşılaşmadan büyük derslerle çıkmış olabilir. Transfer mi çözüm? Çözümü transferde aramak kadar mevcudu düzeltmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Belki bir Mendy daha gelebilir. Ama o kadar. (FANATİK)

Erman Özgür: "Emeği çöpe attı" | Pozisyon bulmakta zorlanan Trabzonspor için imdada 68’de Edin Vişça ortasında zinciri kırarak golü yapan Onuachu yetişti. Fakat gol öncesinde yoruma açık pozisyonda faul olduğunu düşünen İstanbulspor başkanı takımı,oyuncuları oynamak istemesine rağmen sahadan çekerek herkesi şaşırttı. Futbolumuzda yeni bir çığır mı açtı, skandala mı sebep oldu, yoksa anlık bir sinirle zaten belli olan sonunu mu hızlandırdı, bilmiyorum. Bildiğim şey faul olabilecek yoruma açık bir pozisyon için iyi oynayan oyuncularının emeğini çöpe attığı. (FANATİK)

İskender Günen: "Özellikle kaos çıkarıyorlar!" | Bugün gelinen noktada bugün tartışmamız gereken futbol camiası içerisinde olan herkesin şapkayı önüne alıp düşünmesi gerekmektedir. Çünkü hakkaniyetli bir lig düşünceniz varsa takım, kulüp, oyuncu gözetmeksizin doğru ve gerçekçi yorumlar yapmak bir zorunluluktur. Bu da güven ortamını beraberinde getirecektir. Eğer bugünkü gibi bir güven ortamı gerçekleştirilmezse bundan sonraki her maçta aynı sorunlar devam eder ve bu da Türk futbolu için bir kaosu ortaya çıkarttıktan sonra bugünleri mumla ararız. (SABAH)

Bülent Timurlenk: "Bu oyunun katilisiniz!" | Çok üzgünüm… Bu memlekette bilmediğimiz, görmediğimiz ve hatta hiç öğrenemediğimiz hakem hatalarıyla biz bu oyunu çok sevdik. Biz mi çok saftık bilmiyorum… Gazetem benden maç için kritik beklerken, iki yetişkin evladım maçı izlemeye değer bulmazken; ben çocukluğuma dönmeyeyim de kim dönsün. İnsan kendini böyle zamanlarda yalnız ve üşümüş hissediyor. Hakeme yumruk atan, takımını sahadan çeken bu başkanlar, biz çocukken radyodan maç dinlediler mi? Dinleseler böyle olur mu? Kim bu adamlar? Siz kimsiniz bilmiyorum ama bu güzel oyunun katilisiniz… VAR'lığınız batsın… (SABAH)

Ne olmuştu?

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasındaki İstanbulspor-Trabzonspor karşılaşması yarıda kaldı.

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Trabzonspor maçındaki hakem kararlarına tepki olarak karşılaşmanın ikinci yarısında takımını sahadan çekti.

İstanbulspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada, bordo-mavili takımı 2-1 öne geçiren golden önce Loshaj ile Mendy arasında Trabzonspor ceza sahası önünde yaşanan mücadele sonrasında Loshaj yerde kaldı. Hakem Ali Şansalan oyunu devam ettirdi ve pozisyonun devamında bordo-mavili takım ikinci golünü attı. VAR incelemesinin ardından da hakem Şansalan gol kararını verdi.

Mücadelenin 73. dakikasında saha kenarına gelen İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, hakemin ikinci gol öncesinde faul kararı vermemesine tepki olarak takımını sahadan çekti. İstanbulsporlu bazı futbolcuların uzun süre oyuna devam etme ısrarına rağmen başkan Sarıalioğlu kararını değiştirmedi ve takımını sahadan çekti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ın da saha kenarına gelerek konuştuğu Ecmel Faik Sarıalioğlu kararından dönmedi ve İstanbulsporlu oyuncular soyunma odasına gitti.

Yarıda kalan karşılaşmayla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.