Mehmet Büyükekşi’den, Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimlerine eleştiri: Suudi Arabistan’dan dönüş yok!

Mehmet Büyükekşi’den, Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimlerine eleştiri: Suudi Arabistan’dan dönüş yok!
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynanması konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Radyospor’a konuşan Büyükekşi şunları söyledi: "TFF olarak, 'Size ek gelir kazandırmak...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynanması konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Radyospor’a konuşan Büyükekşi şunları söyledi:

"TFF olarak, 'Size ek gelir kazandırmak istiyoruz, var mısınız yok musunuz?' diye sorduk. Ali Koç da Dursun Özbek de 'Varız' dediler. Bunun üzerine teklif hazırlayan TFF, iki taraftan da vekalet aldı. İki kulüp, TFF'ye imza yetkisi verdi. O yüzden biz rahatız."
- "Kulüpler, Süper Kupa'nın Ağustos'ta oynanacağını biliyorduysa neden iki kulüp Yüksek Divan Kurulu toplantılarında bu karar alındı?"

Mehmet Büyükekşi: "Ben de anlamadım. İki takımın da çok büyük sıcak paraya ihtiyacı var. Yüksek Divan Kurulu'nda Uğur Dündar'ın çağrısında yönetim ve başkan o gün el kaldırmadı. Galatasaray'da da başkan hariç yönetim ve divan kurulu üyelerinin karşı çıkması var. Başkan zaten olayı biliyor. Olayın içinde ve bu çalışmaları biliyor. Geldiğimiz nokta itibarıyla Süper Kupa, Arabistan'da 29 Aralık'ta oynanacak. İki başkanın da bilgisi dahilinde kesinleşmiş bir tarih var. Suudi Arabistan'da Süper Kupa yapılacak. Tek sorun 100. yıl. İnsanların tepkisi 100. yıl nedeniyle. 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılarak yüzüncü yılı taçlandırdık. 2032 Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'ye alarak 100. yılı taçlandırdık. 100. yıl coşkusunu iki takımımızı yurtdışında oynatarak da taçlandırdık. TFF olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık."

"Bu sene iki takım oynayacak. Dörtlü turnuvaya örnek İspanya'nın Kral Kupası var. İlerleyen günlerde netleşir. Dörtlü turnuva için 50-100 milyon Euro'lar var. Sözleşme bedellerini söylemem doğru olmaz. 50-100 milyon Euro'lar doğru."

"Galatasaray ve Fenerbahçe hocalarının haberi var. Haberleri olmasına rağmen tek endişeleri iki maçı da kaybetme riskleri. Bir teknik direktör bir maçı kazanıp diğerini kaybederse fazla sorun olmaz. Ancak iki maçı da kaybeden teknik direktör için sorun olabilir. Bu anlamda kulüplerin endişesi var."