MHK'den Şansal Büyüka açıklaması: Yalan!

MHK'den Şansal Büyüka açıklaması: Yalan!
MHK yazılı bir açıklama yaparak Şansal Büyüka’yı yalanladı:“Bir YouTube kanalında yer verilen ‘Kulüplerden ambargolu hakemler varmış, disiplin soruşturması açılan hakemler varmış, TFF’nin güçlü üyeleri hakem yönetimleri...
MHK yazılı bir açıklama yaparak Şansal Büyüka’yı yalanladı:

“Bir YouTube kanalında yer verilen ‘Kulüplerden ambargolu hakemler varmış, disiplin soruşturması açılan hakemler varmış, TFF’nin güçlü üyeleri hakem yönetimleri ile ilgili kulüpçülük yapıyormuş’ gibi ifadelerin gerçekle ilgisi yoktur.

Disiplin sevkleri, disiplin talimatlarına aykırı olan durumlarla ilgili yapılır. Hakem ve VAR hakemi performanslarıyla ilgili iyileştirme, geliştirme, eğitim ve gerekirse yaptırım (örneğin belirli bir süre maç verilmemesi) uygulamaları yapılır.

Bu bağlamda kamuoyunu yanıltmaya yönelik dedikodulara itibar edilmemesini rica eder, kişi haklarına yönelik iftira içeren söylemlere yönelik hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.”

Şansal Büyüka ne demişti?

MHK’nin bahsettiği yorumcu Şansal Büyüka idi. Şansal Büyüka, 343 youtube yayınında şu iddiada bulunmuştu:

[video width="480" height="270" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/03/ssstwitter.com_1709713745785.mp4"][/video]

“12 VAR hakeminin, 6’sı bir kulüp tarafından ambargolu diye duydum.

İkincisi; F.Bahçe-Kasımpaşa maçından sonra verilen penaltıdan sonra TFF’nin önde gelenlerinden biri “Hakem için disiplin soruşturması açalım” demiş.

Üçüncüsü, bu penaltıdan sonra TFF’nin güçlü üyelerinden biri Riva’da terör estiriyor! Kulüpçülük, TFF’nin iliğine kemiğine işlemiş artık!”