Muslera'da korkutan gelişme... Bayern ve Manchester maçlarında yok

Muslera'da korkutan gelişme... Bayern ve Manchester maçlarında yok
Kasımpaşa maçında sakatlanan Galatasaray’ın yıldız kalecisi Fernando Muslera'nın sahalardan bir ay uzak kalabileceği ileri sürüldü. Kasımpaşa mücadelesinde darbeye bağlı olarak dirseği yerinden çıkan tecrübeli eldivenin...

Kasımpaşa maçında sakatlanan Galatasaray’ın yıldız kalecisi Fernando Muslera'nın sahalardan bir ay uzak kalabileceği ileri sürüldü. Kasımpaşa mücadelesinde darbeye bağlı olarak dirseği yerinden çıkan tecrübeli eldivenin tedavisi, hastaneye götürülmeden statta Galatasaray’ın sağlık ekibi tarafından başlatılmıştı. Sarı-Kırmızılı kulüp, dün “Süper Lig’in 11. haftasında oynanan Kasımpaşa maçında aldığı darbe sonrası sol dirsek ekleminde çıkık oluşan ve ilk müdahalesi saha içerisinde yapılan oyuncumuz Fernando Muslera’nın bugün sponsor hastanemiz Medicana’da yapılan tetkiklerinde çıkığa eşlik eden herhangi bir kırığa rastlanmamıştır. Yapılan ilk değerlendirmede eklem çevresi kaslarda yırtık, eklem kapsülünde kanama ve eklemi oluşturan bağlarda kısmi esneme tespit edilmiştir. Eklem çıkığı saha içerisinde oturtulan oyuncumuzun ileri tedavisine kulübümüzün sağlık merkezinde başlanmıştır.” açıklamasında bulunmuştu.

Bayern ve Manchester maçlarında yok

Fanatik gazetesinin haberine göre, açıklanan bulgular dikkate alındığında 37 yaşındaki kalecinin 1 ay kadar sahalardan uzak kalacağı tahmin ediliyor. Muslera’nın, Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih (d) ve Manchester United maçlarını, Süper Lig’de de Hatayspor (d), Alanyaspor, Pendikspor (d) ve Adana Demirspor sınavlarını kaçırması bekleniyor.

Günay: Bayern maçına hazırım

Muslera’nın yokluğunda eldivenleri Günay Güvenç,devralacak. Sezon başında Gaziantep’ten transfer edilen 32 yaşındaki file bekçisi, altyapı eğitimini Almanya'da almış, daha önce Göztepe, Mersin İdmanyurdu, Adanaspor ve Beşiktaş’ta forma giymişti. Günay, şunları kaydetti:

“Muslera'ya Allah şifalar versin. Benim de görevim hazır olmak. Takıma katkı sağlamak istiyorum. Bunu geçmişte gösterdim. Burada ve bu seviyelerde de göstermek istiyorum. Kasımpaşa maçında kazanmak önemliydi. Şimdi Bayern Münih maçına hazırlanıyorum. Muslera’nın durumuna bakacağız ama kim oynarsa oynasın, önemli olan kazanmak.”