Panathiakos'un Türk hocalarının şansı döndü! Fatih Terim'den sonra Ergin Ataman...

Panathiakos'un Türk hocalarının şansı döndü! Fatih Terim'den sonra Ergin Ataman...
Euroleague'i kazanmayı hedefleyen Yunan ekibi, Maccabi karşısında kazandı ve seride 2-1 geriye düştü. Panathinaikos ise maça itiraz etti

Panathinaikos'un Türk hocalarını işleri final süreçlerinde istedikleri gibi gitmiyor. Futbolda Fatih Terim'in şampiyonluk iddiasından uzaklaşmasının ardından basketbolda da Ergin Ataman için sıkıntılı bir dönem başladı. Turkish Airlines EuroLeague Play-off üçüncü maçında Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos BC, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv‘e Belgrad'da 85-83 mağlup oldu ve seride 2-1 geriye düştü. Mücadeleye son dakikalarda yaşanan pozisyon damga vurdu.

Eurohoops sitesinde yer alan habere göre; Panathinaikos BC cephesi, karşılaşmanın ardından maç sonucuna resmi olarak itiraz etti. Bu itirazın gerekçesi olarak ise son bölümdeki iki pozisyon gösterildi.

Bitime 15 saniye kala Mathias Lessort, Lorenzo Brown’un turnikesini blokladı. Bu pozisyona hakemler, ilk olarak Lessort’un bloğu top cama değdiren sonra yaptığını gerekçe göstererek sayı verdiler. Pozisyon izlendikten sonra hakemler sayıyı iptal edip bloğun temiz olduğuna karar verdiler ve oyun, hava atışıyla devam etti.

Panathinaikos, ilk olarak bu pozisyona itiraz etti. Yunan ekibi, yaptığı itirazda oyunun hava atışıyla başlaması yerine topun kendilerine geçmesi gerektiğini savundu.

İkinci itirazın sebebi ise bitime 55 saniye kala yaşanan pozisyondu. Maçın hakemleri, Maccabi’de Josh Nebo’nun açık şekilde çizgiye basmasına rağmen pozisyonu görmediler ve oyunu devam ettirdiler.

Başkan sert tepki gösterdi

Öte yandan Yunan ekibi Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos ise sosyal medya hesabından hakem kararlarına sert tepki gösterdi.

"Neye bakıyorsun, g*tüne mi?"

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Giannakopoulos, "Neye bakıyorsun, g*tüne mi?" ifadelerini kullandı.