PFDK'dan Beşiktaş'a büyük ceza!

PFDK'dan Beşiktaş'a büyük ceza!
Futbol Federasyonu "Lale Orta VAR görüntüsünü Ali Koç’a gönderdi" diyen Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur'a 30 gün hak mahrumiyeti, Beşiktaş'a ise Galatasaray maçı nedeniyle 1 milyon lira ceza verdi.Türkiye Futbol Federasyonu...

Futbol Federasyonu "Lale Orta VAR görüntüsünü Ali Koç’a gönderdi" diyen Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur'a 30 gün hak mahrumiyeti, Beşiktaş'a ise Galatasaray maçı nedeniyle 1 milyon lira ceza verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur'a 30 gün hak mahrumiyeti, Beşiktaş'a ise 1 milyon 64 bin lira para cezası verdi.

Kurulun TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, katıldığı bir programda beyanlarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi ve hakem ile diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle Erden Timur'a 30 gün hak mahrumiyeti ve 143 bin lira para cezası verildiği belirtildi.

PFDK; Beşiktaş Kulübüne ise Galatasaray ile oynanan lig maçında takım halinde sportmenliğe aykırı hareket, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat-saha olayları, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar nedeniyle toplam 1 milyon 64 bin lira para cezası verdi. Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı da hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle 200 bin lira para cezası aldı.

Galatasaray Kulübü de aynı maçta Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatı’nın 8/8. maddesine aykırı eylemi nedeniyle 150 bin lira para cezası aldı. Kurul ayrıca, Gaziantep FK'ye 112 bin, Çaykur Rizespor'a da 80 bin lira para cezası verildiğini duyurdu.