Portekiz: Türk hakemlerini bize gönderin

Portekiz: Türk hakemlerini bize gönderin
Türkiye’de yerden yere vurulan, son olarak da kulüp başkanı tarafından darp edilen Türk hakemlerine Portekiz’den teklif geldi. Portekiz Futbol Federasyonu, Halil Umut Meler'e saldırının ardından Portekiz'deki lig maçlarına Türk...

Türkiye’de yerden yere vurulan, son olarak da kulüp başkanı tarafından darp edilen Türk hakemlerine Portekiz’den teklif geldi. Portekiz Futbol Federasyonu, Halil Umut Meler'e saldırının ardından Portekiz'deki lig maçlarına Türk hakem atamanın mümkün olduğunu bildiren bir mektubu TFF'ye yolladı.

Sporx'te yer alan habere göre, Portekiz'den TFF'ye gönderilen mektupta, "Yaşanan hakem saldırısı sonrası Türk hakemlere destek olmak ve rekabetin korunmasını sağlamak amacıyla Türk hakemlerini Portekiz'de görevlendirmeye hazır olduğumuzu bildirmek isterim." ifadeleri kullanıldı.

Mektupta, "Birlikte hakemliği güçlendirmek ve korumak, sporla ilgilenen herkes için güvenli ve adil bir ortam sağlamak için çalışabiliriz. Hepimiz hakemlerin güvenliği konusunda endişelenmeliyiz. Adil rekabette hayati bir rol oynayan hakemleri korumamız gerekir." sözleri yer aldı.

Süper Lig'de Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası ligler ertelenmiş, Mehmet Büyükeşi yaptığı son açıklama ile Süper Lig’in 19 Aralık'ta yeniden başlayacağını açıklamıştı.