Portekiz'de futbol devrimi; ünlü kulübün başkanlığına bir dönem Fenerbahçe'nin talip olduğu teknik adam getirildi

Portekiz'de futbol devrimi; ünlü kulübün başkanlığına bir dönem Fenerbahçe'nin talip olduğu teknik adam getirildi
Benfica'da eski futbolcu Rui Costa'nın başkanlığının ardından şimdi de Porto'da başkanlığı Villas-Boas seçildi

Portekiz’de eski futbol adamlarının kulüp başkanlığına gelme sürecinde önemli bir gelişme daha yaşandı. Eski futbol yıldızı Rui Costa’nın Benfica başkanlığının ardından Porto'da 42 yıldır başkanlık yapan Pinto da Costa'nın saltanatını, 2010-2011 sezonunda kulüpte teknik direktörlük görevini üstlenmiş olan Andre Villas-Boas yıktı. Villas-Boas, Porto'nun yeni başkanı oldu.

2010-2011'de teknik direktörlüğünü yaptığı Porto ile rekorlarla dolu bir sezonu şampiyon olarak tamamlayan teknik direktör Andre Villas-Boas, Portekiz ekibinin yeni başkanı oldu. Porto'da gösterdiği başarılardan sonra Chelsea ve Tottenham'ı da çalıştıran Villas-Boas, Porto'da 42 yıldır başkanlık görevini sürdüren Pinto da Costa'yı geçerek oyların yüzde 70'inden fazlasını aldı ve koltuğun yeni sahibi oldu.

VİLLAS-BOAS’INKARİYERİ

Antrenörlük kariyerine Coimbra'nın altyapısında başlayan Andre Villas-Boas sonrasında Porto, Chelsea, Tottenhan, Zenit, Shanghai SIPG ve Marsilya'yı çalıştırmıştı. Marsilya'dan 2021'de ayrılan Portekizli çalıştırıcı, o tarihten bu yana herhangi bir takımda görev yapmadı. Boas'ın adı 2 yıl önce Fenerbahçe ile de anılmıştı.