Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'nin en büyük sorununu açıkladı, reçeteyi sundu

Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'nin en büyük sorununu açıkladı, reçeteyi sundu
Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin sahasında Sivasspor'u 4-1 mağlup ettiği maçı yorumladı. Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin en büyük problemini açıkladı ve İsmail Kartal'a öneri verdi.Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Süper...

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin sahasında Sivasspor'u 4-1 mağlup ettiği maçı yorumladı. Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin en büyük problemini açıkladı ve İsmail Kartal'a öneri verdi.

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 14. haftasında Sivasspor'u Kadıköy'de 4-1 yendiği maçı değerlendirdi. Fenerbahçe'nin fiziksel açıdan sezon başındaki görüntüden geride olduğunu aktaran, bunun sebeplerini sıraladı. Fenerbahçe'nin ritmini UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin bozduğunu söyleyen Rıdvan Dilmen, takımın en büyük sorununu açıkladı ve İsmail Kartal'a öneri sundu.

"Avrupa'da oynatılmayan oyuncu hafta arasında ağır idman yapmalı"

"Fenerbahçe’nin en büyük problemini Avrupa kupalarında antrenman olduğunu düşünüyorum" diyen Rıdvan Dilmen, "Danimarka’da oynatmayacağı oyuncular var. Dzeko gibi, İrfan Can gibi, Szymanski gibi... Oynatmadığınız oyuncuyu bazen götürüyorsun bazen götürmüyorsun. Götürse de Danimarka’ya adım attıktan sonra artık bir tane ter idmanı var. Maç bitiyor dönüyorsunuz, bir gün daha idman yapmıyorsunuz. Yani 2,5 gün antrenman yapmıyor oyuncu. Oynamayan oyuncuya yükleme yapılmıyor, maçta da oynamıyor. Böyle olunca ne oluyor? Yavaş yavaş oyuncunun fiziği düşmeye başlıyor." dedi.

Avrupa'da oynatılmayan oyuncuların hafta arasında ağır idman yapmaya devam etmesi gerektiğini aktaran ünlü yorumcu, "Dzeko’yu oynatmayabilirsiniz, yanlış demem ama siz Dzeko’ya o hafta arasında İtalya’da gördüğü idmanı yaptırmazsanız o oyuncu düşer. Aynı şeyler Tadic için de geçerli." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'deki düşüşün UEFA Avrupa Konferans Ligi sonrası başladığını söyleyen Rıdvan Dilmen, "Antrenman çok değerli bir şeydir. Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Konferans Ligi başladıktan sonra düşüşü başladı. Rotasyonu dengeli yapmak lazım, 9 oyuncu oynatmamak değil." ifadelerini kullandı.

Rıdvan Dilmen sözlerine şöyle devam etti:

"Dzeko gibi oyuncuları hafta içinde oynatmıyorsam burada her türlü ağır idman yaptırırım. Salı, çarşamba, perşembeyi boş geçirmem. Tadic de aynı şekilde. Yani maça hazırlarım."

"Götürmediğiniz zaman buradaki hocanın laylaylom olmaması lazım. 3 gün takım Samandıra’ya uğramıyor. Orada kalan oyuncuya iyi idman yaptıracak ekip olması lazım. Veya götürüp oynatmayacaksan orada gerekirse ağır idmanı yaptıracaksın."

Avrupa maçlarından dolayı hafta arasında ağır idman yapılmamasının Fenerbahçe'yi sıkıntıya soktuğunu kaydeden Dilmen, "Pazartesi yapmadı, salı yapmadı, çarşamba seyahat var yapmadı, perşembe yok, cuma döndün yok, cumartesi bir ter idmanı bittin. Fenerbahçe bunun sıkıntısını yaşıyor. Ben bunu görüyorum. Giden gelemiyor ya da gitmek istemiyor dönemem diye." sözlerini sarf etti.

"Fiziki planlama doğru değil"

Fenerbahçe'de fiziki planlamanın doğru olmadığını gördüğünü dile getiren Dilmen, "Sakatlıklar da oldu ama birinci problem bu. Fenerbahçe’nin taktik anlayışında bir farklılık yok. Fiziki planlamanın doğru olmadığını görüyorum. Her şeye rağmen şu tablo... Fenerbahçe Trnava’yı 1-0 yense Avrupa’da tur atlıyor. Ligde desen lider. 1 beraberlik, 1 yenilgisi var dediğin zaman ‘ya kardeşim sen 20 dakikadır fizikten bahsediyorsun’ dersin fakat burada ne çıkıyor ortaya; ligimizin durumu ortaya çıkıyor. Ligimizdeki zavallılık ortaya çıkıyor." dedi.

Konuyla ilgili İsmail Kartal'a öneri sunan Dilmen, "İsmail Kartal’a benim önerim bu takımın fizik gücünü sezon başına getirmen lazım. Bunu da Avrupa maçında oynatmayacağın oyuncuları normal lig performansında çalıştırdığın gibi idman yaptıracaksın." ifadelerini kullandı.

Takım içinde İsmail Kartal ile oyuncular arasında çatlaklar gördüğünü aktaran Dilmen, "Gördüğüm tabloyu işler iyi giderken söyleyeyim; ben oyuncular grubu ile teknik adam ilişkisine bakarım. Oyuncu ve teknik adam birbirine güveniyorsa problem olmaz. Ben bunda biraz çatlaklar görüyorum." şeklinde konuştu.