Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın penaltı beklediği pozisyonu yorumladı

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın penaltı beklediği pozisyonu yorumladı
Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın deplasmanda Sivasspor ile 1-1 berabere kaldığı maçtaki Abdulkadir Parmak ile Mertens arasında yaşanan penaltı pozisyonunu değerlendirdi.Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Süper Lig'de Sivasspor ile deplasmanda...

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın deplasmanda Sivasspor ile 1-1 berabere kaldığı maçtaki Abdulkadir Parmak ile Mertens arasında yaşanan penaltı pozisyonunu değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Süper Lig'de Sivasspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldığı maçı değerlendirdi.

Ünlü yorumcu, günün en çok tartışılan penaltı pozisyonuna da değindi.

Okan Buruk'un Zaha'ya çok sabrettiğini aktaran Dilmen, "Hakim Ziyech de olsanız, Zaha da olsanız hangi kulüpte olduğunuzu bileceksiniz. Galatasaray'da oynuyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı futbolcularla Fenerbahçeli futbolcuları kıyaslayan ünlü yorumcu, "Fenerbahçeli oyuncuların özverileriyle, Galatasaraylı oyuncuların özverileri arasında farklılık görüyorum." dedi.

"Skoru etkiledi"

Öte yandan Rıdvan Dilmen, maçın en çok tartışılan penaltı pozisyonu için net ifadeler kullandı.

Pozisyonun penaltı olduğunu aktaran Dilmen, "Hakemin skoru 2-0'a getirebilecek penaltı pozisyonunu vermemesi bence skoru etkiledi." şeklinde konuştu.

Abdulkadir Parmak'ın elle müdahalesinin Mertens'in pozisyonunu bozduğunu söyleyen ünlü yorumcu, "Oyuncu düştü ama orada eli vücuttan çok açıldı. O top da Mertens'e gelmişti. Bir kere rakibinin avantajını kaybetmesini sağladı bu hamle." ifadelerini kullandı.

Pozisyona VAR'ın müdahale etmesi gerektiğini bildiren Rıdvan Dilmen, "Acaba Halil Dervişoğlu, Abdulkadir Parmak'a faul mü yaptı diye baktım ama o zaman da VAR'ın çağırması gerekiyor." sözlerini sarf etti.

Muhtemelen kuralın da penaltı dediğini söyleyen Dilmen, "Benim futbol ölçülerime göre pozisyon penaltıydı. Kural da muhtemelen öyle diyordur. Tabi maç 2-0 olacaktı o zaman rahatlayacaktı." dedi.

Kerem Aktürkoğlu'nun kırmızı kartıyla ilgili de konuşan Rıdvan Dilmen, "Kerem'in ikinci sarı kartı doğru. İlkini itiraz mı gördü bilmiyorum. O yüzden yanlış kart değil." ifadelerini kullandı.