Rıdvan Dilmen: İş averaja kalırsa Fenerbahçe şampiyon olur

Rıdvan Dilmen: İş averaja kalırsa Fenerbahçe şampiyon olur
Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında çok büyük bir avantaj yakaladığını belirten Rıdvan Dilmen, şampiyonluk konusunda oran da verdi.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Sivasspor'u 6-1 mağlup ettiği maçın ardından TV 8.5'taki %100 Futbol programında değerlendirmelerde bulundu. Dilmen, Galatasaray'ın performansına övgüler yağdırırken, şampiyonluk yarışında işin averaja kalması halinde Fenerbahçe'nin şampiyon olacağı iddiasında bulundu.

Rıdvan Dilmen, şampiyonluk yarışında kritik maçlarını başladığını ifade ederek şu sözleri sarf etti: "Galatasaray'ın konsantrasyonunu üst düzey gördüm. Artık iyice mesafe kısaldı. Çok kritik maçlar başladı. Özellikle Okan hocanın her hafta yinelediği bir şey var, bugün de muhtemelen aynı şeyi diyecektir. 'Biz maç maç gidiyoruz' Fenerbahçe'de İsmail hocanın dediği gibi, 'Onlar puan kaybederse biz kazanmaya gidelim' diyorlar. Galatasaray biliyor ki bugün kazanırlarsa Karagümrük maçına finale gideceklerdi."

Galatasaray'ın final maçına işaret eden Rıdvan Dilmen, "Final artık Rams Park'ta değil, orada olmaması için Karagümrük maçı kaldı. O maçta Galatasaray 1, Karagümrük 0 dediği anda ben Galatasaray yüzde 95 şampiyon derim.

Kaldı ki Fenerbahçe ile maçları var. Kaybetseler bile 'Konyaspor'u yenersek şampiyonuz' diyeceklerdir." dedi.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışını da değerlendiren Dilmen, "Ben artık şampiyonluğun averaja kalacağını düşünmüyorum. Ve averaja kalırsa Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını düşünüyorum. 6 gol olmasına rağmen.

Çünkü Fenerbahçe'nin şampiyon olması için aradaki 7 puan, 4'e inerken bu averaj da inecek. Kayserispor maçını da kazanırsa, Karagümrük'te Galatasaray'ın puan kaybetme ihtimalini düşünüyorsak eğer yine düşecektir. Galatasaray stadındaki maçı da kazanmak zorunda olduğu için öne geçecektir. Averaja kalırsa Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Rıdvan Dilmen, "Galatasaray taraftarısın, maça gidiyorsun, 'Kaç tane atacağız acaba' diyorsun. Ben averaja kalacağını kesinlikle düşünmüyorum. Bir daha bu olmayacak. Bu kadar puan toplanmayacak. Takım sayısı düşecek. Bir daha 2 büyük bu kadar erken şampiyonluk yarışından kopmayacak." dedi.