Şampiyonlar Ligi'nde ilginç yarı final

Şampiyonlar Ligi'nde ilginç yarı final
Grup aşamasında aynı grupta yer alan Borussia Dortmund ve Paris Saint Germain bu kez yarı finalde karşı karşıya gelecekler.

Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı Dortmund - PSG maçıyla devam edecek.
Almanya’da Westfalen Stadı’nın ev sahipliğinde oynanacak Dortmund - PSG mücadelesi 1 Mayıs Çarşamba günü saat 22:00’da başlayacak.

Mücadele açık kanal TV8,5 ekranlarından ve Exxen platformundan canlı olarak yayınlanacak.

Dortmund iç sahada yenilgi almadı


Dortmund, PSG ile oynayacağı ilk maçtan avantajlı dönmenin hesaplarını yapıyor. Alman ekibi, Şampiyonlar Ligi’nde iç sahada oynadığı son 10 mücadelede 6 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti.

Dortmund, Şampiyonlar Ligi grup aşamasında oynadığı 6 karşılaşmada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Terzic’in öğrencileri, rakip fileleri 7 kez sarsarken kalesinde ise 4 gol gördü. Sarı-siyahlılar, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda PSV’yi ardından ise Atletico Madrid’i mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

PSG rövanş için avantaj peşinde

PSG, Dortmund maçı öncesinde Fransa Ligi’nde şampiyonluğunu ilan ederek moral depoladı. Barcelona karşısında kazanarak adını yarı finale yazdıran Luis Enrique’nin öğrencileri, Dortmund deplasmanında galibiyet için sahaya çıkacak.

Kritik mücadele öncesinde Paris Saint - Germain’de takımın en skorer oyuncusu Mbappe oldu. Fransız yıldız bu sezon takımına 26 gol ve 7 asistlik katkı verdi.

Dortmund mücadelesinde Dembele, Kolo Muani, Asensio, Gonçalo Ramos, Vitinha, Zaire - Emery gibi oyuncuların performansı merakla bekleniyor.

Aynı gruptan geldiler

Dortmund ve PSG Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon aynı grupta mücadele etti. Almanya’da oynanan ilk mücadele 1-1 eşitlikle tamamlanırken Fransa’da oynanan karşılaşmayı ise ev sahibi PSG 2-0 kazandı.

PSG bugüne kadar Dortmund’a konuk olduğu maçlardan galibiyet alamazken Dortmund ise rakibini son olarak 2019/20 sezonunda Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında 2-1 mağlup etmişti.