Sergen tarih yazdı

Sergen tarih yazdı
Süper Lig'de 2020-2021'i şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, kötü başladığı sezonu mutlu sonla bitirdi.Ligde oynadığı 40 maçta 26 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgiyle 84 puan toplayan siyah-beyazlı takım, ikinci sırada kalan...

Süper Lig'de 2020-2021'i şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, kötü başladığı sezonu mutlu sonla bitirdi.
Ligde oynadığı 40 maçta 26 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgiyle 84 puan toplayan siyah-beyazlı takım, ikinci sırada kalan Galatasaray ile aynı puana sahip olmasına rağmen genel averajla şampiyonluğunu ilan etti.
Siyah-beyazlı ekipte Vincent Aboubakar, Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup, Ajdin Hasic yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle sezonun en önemli dönemlerinde takımlarına destek veremedi.
Teknik direktör Sergen Yalçın kritik haftalarda zaman zaman Georges-Kevin N'Koudou ve Gökhan Töre'in yaşadığı sakatlıklar nedeniyle zorluk yaşadı.
Kamerun Milli Takım kampında sakatlanan Aboubakar, son 11 haftada sadece bir kez 45 dakika sahada yer alabildi.
Siyah-beyazlı ekip, Hatayspor maçının ardından kabus gibi iki hafta geçirerek şampiyonluk şansını son haftaya bırakmak zorunda kaldı.
Sezonun 40. haftasında Galatasaray'a deplasmanda 3-1 yenilen siyah-beyazlı ekip, hem puan farkının kapanmasına engel olamadı hem de ikili averajda rakibinin önünde yer alma şansını yitirdi.
Bir sonraki hafta evinde Fatih Karagümrük'e 2-1 mağlup olan Beşiktaş'ın 81 puanda kalmasıyla Galatasaray'ın puan eşitliğini sağlamasına da engel olamazken, Fenerbahçe de farkı 2'ye düşürdü.
AVERAJLA!
Sezonun son haftasına Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe iddialı girerken, şampiyonu genel averaj belirledi.
Siyah-beyazlı ekip, deplasmanda Göztepe'yi 2-1 mağlup ederken ikinci sıradaki Galatasaray da Yeni Malatyaspor'a 3-1 üstünlük sağladı. 42. hafta sonunda Beşiktaş ve Galatasaray 84 puana ulaştı.
Sezon boyuna 89 gol atan ve kalesinde 44 gol gören Beşiktaş, artı 45 averaj elde etti. Rakip filelere 80 bırakan ve 36 gol yiyen Galatasaray ise artı 44 averajla sezonu tamamladı.
Genel averajda rakibinden artı bir daha iyi olan Beşiktaş, 2020-2021 sezonunda şampiyonluğunu ilan etti.

SİHİRBAZ GHEZZAL

Beşiktaş'ın Cezayirli orta saha oyuncusu Rachid Ghezzal, bu sezon hücumdaki katkısıyla şampiyonlukta büyük rol oynadı.
Beşiktaş'ın İngiltere Premier Lig takımlarından Leicester City'den kiraladığı 28 yaşındaki futbolcu, Sergen Yalçın'ın teknik direktörlüğünde en parlak sezonlarından birine imza attı.
Son 3 sezonda forma giydiği Fiorentina, Leicester City ve Monaco'da beklentileri karşılamakta güçlük yaşayan Ghezzal, Süper Lig'de fileleri 8 kez havalandırdı. Ghezzal, takım arkadaşlarının attığı 17 golde de katkı veren isim oldu.

GOLCÜ KARTAL

Süper Lig'de 2020-2021 sezonun en golcü ekibi şampiyon Beşiktaş oldu.
Ligde 42 hafta süren sezonda toplam 1136 gol atılırken, bu gollerin 632'si ev sahibi, 504'ü ise deplasman takımları üretti. Toplam 142 gol penaltıdan kaydedilirken, futbolcular 36 kez meşin yuvarlağı kendi kalelerine attı.
Sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş 89 kez topu filelerle buluşturarak ligin en golcü takımı oldu. Siyah-beyazlı ekibi 80 golle ikinci sıradaki Galatasaray, 72 golle de üçüncü basamaktaki Fenerbahçe takip etti.
Ligde sadece 35 kez ağları havalandıran Hes Kablo Kayserispor da en az gol takım konumunda yer aldı.
KENDİ KALESİNE 36 GOL
Süper Lig'de futbolcular, 36 kez topu kendi kalelerine attı.
Yukatel Denizlispor'dan Muhammet Özkal, MKE Ankaragücü'nden Ante Kulusic ve Gençlerbirliği'nden Arda Kızıldağ 2 kez kalesine gol atma şanssızlığı yaşadı.

MUHTEŞEM 5’Lİ

Beşiktaş'ta 5 futbolcu hücuma verdikleri destekle ön plana çıktı.
Siyah-beyazlı ekipte Cyle Larin, Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Georges-Kevin N'Koudou ve Domagoj Vida, şampiyonluk sezonunda en golcü isimler arasında yer aldı.
Beşiktaş sezon boyunca 89 gol atarken, bunların 55'ini bu 5 oyuncuyla kaydetti.

HARİKA LARİN

Siyah-beyazlı ekipte Kanadalı santrfor Cyle Larin, Beşiktaş adına sezonu en golcü oyuncu olarak tamamlayan isim oldu.
Beşiktaş'a 2017-2018 sezonunda transfer olan 26 yaşındaki oyuncu, bu sezona kadar istediği istikrarı yakalayamadı. Sergen Yalçın yönetiminde kendini bulan Larin, bu sezonun büyük bölümünde orta sahanın solunda oynamasına rağmen 19 kez fileleri havalandırmayı başardı. Larin, atığı 19 golle kulüp kariyerindeki en golcü sezona da imza attı.

VİDA DEĞİL TORNAVİDA

Stoper Domagoj Vida, Beşiktaş savunması adına en golcü isim olarak dikkati çekti.
Bu sezon 5 gol atan Vida, kritik maçlarda kendini gösterdi. Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldığı maçta fileleri havalandıran Hırvat savunma oyuncusu, şampiyonluğun geldiği sezonun son haftasındaki Göztepe karşılaşmasında da takımının ilk golünü atan isim oldu.

KASA DOLACAK

Nefesleri kesen 42 hafta sona erdi, Göztepe'yi İzmir'de 2-1 mağlup eden Beşiktaş şampiyon oldu! Kara Kartal bu zaferle birlikte kasasını da dolduracak.
Siyah-beyazlılar, Süper Lig'de "ayak bastı parası"ndan 43 milyon, sezon sonu sıralamasından yaklaşık 50 milyon, performans priminden ise yaklaşık 80 milyon lira alacak. 16. şampiyonluğunu elde eden Beşiktaş, geçmiş şampiyonluklarından ise 63 milyon lira gelir elde edecek. Kara Kartal böylece yaklaşık 230 milyon liralık gelirin sahibi olacak.
Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılması halinde neredeyse Süper Lig'de bir sezonda elde ettiği geliri kasasına koyacak. Kara Kartal'ın "Devler Ligi" gruplarına katılması için İngiltere Premier Lig'de sezonun sıralaması ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hangi takımın kupayı kaldıracağı önemli rol oynuyor.

GENÇ ELDİVENLER

Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde sezon başında da sıra dışı bir karar almıştı. Yabancı ya da tecrübeli bir kaleciyi kadrosuna katmayan Sergen Yalçın, 20 yaşındaki Ersin Destanoğlu ve 23 yaşındaki Utku Yuvakuran ile şampiyon olmayı başardı ve lig tarihine geçti. Sergen Yalçın, yaş ortalaması en düşük kalecilerle şampiyon olan teknik direktör olarak büyük bir başarıya imza attı.