Spor camiası, Özkan Sümer’i andı

Spor camiası, Özkan Sümer’i andı
Trabzonspor'un önemli isimlerinden Özkan Sümer, ölümünün 3. yıl dönümünde anıldı.Futbolcu ve teknik direktör Özkan Sümer’i spor camiası bugün Maçka’daki mezarı başında andı.Trabzonspor ve Türk futboluna önemli katkılar...

Trabzonspor'un önemli isimlerinden Özkan Sümer, ölümünün 3. yıl dönümünde anıldı.

Futbolcu ve teknik direktör Özkan Sümer’i spor camiası bugün Maçka’daki mezarı başında andı.Trabzonspor ve Türk futboluna önemli katkılar yapan Sümer'in anma törenine Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Haydar Gedikli, Trabzonspor Genel Sekreteri Kemal Ertürk, Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ongan, Trabzonspor Kulübü yönetim kurulu üyeleri Derviş Köz, Coşkun Öztürk, spor ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

Trabzonspor Genel Sekreteri Ertürk: Özkan Sümer hep yol gösterdi

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ongan, Sümer’in Türk ve dünya futbolu için büyük bir değer olduğunu söyledi.

Sümer’in kendisinin yol göstericisi olduğunu kaydeden Trabzonspor Genel Sekreteri Kemal Ertürk, şu ifadeleri kullandı:

"Tahmin ediyorum ki dünya spor tarihinde hem oynadığı kulüpte futbolculuk hem hocalık hem de başkanlık yapan bir örneği daha yoktur diye düşünüyorum. Bu gurur Özkan hocamızın gururudur. Kendisine hep hocamız diyoruz ama Trabzonspor başkanlığı da yapmıştır. Hep hocamız diye hitap ediyoruz çünkü Özkan hocamız bize hep yol göstermiştir. Ben kendisiyle yöneticilik yapma fırsatı bulamadım ama defalarca bir araya geldim. Her seferinde bir yol gösteren olmuştur."

Özkan Sümer kimdir?

Özkan Sümer, 1940 yılında Trabzon’da doğdu. İlk önce Trabzonspor'da defans olarak oynadı. Daha sonra Trabzonspor, Galatasaray, Denizlispor, Samsunspor ve Türkiye milli futbol takımının teknik direktörlüğünü üstlendi. Trabzonspor'da başkanlık yaptı. 22 Aralık 2020 tarihinde hayata gözlerini yumdu.