Spor yazarları Beşiktaş maçını yorumladı

Spor yazarları Beşiktaş maçını yorumladı
Beşiktaş'ın kendi evinde 3-1 mağlup olduğu Alanyaspor maçının ardından, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı. Spor yazarları maç hakkında değerlendirmelerde bulundu.Böyle gitmez - Güntekin Onayeşiktaş ilk yarıda...

Beşiktaş'ın kendi evinde 3-1 mağlup olduğu Alanyaspor maçının ardından, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı. Spor yazarları maç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Böyle gitmez - Güntekin Onay

eşiktaş ilk yarıda çok olumsuz bir görüntü ortaya koydu dün. Basit top kayıpları, orta alanda bağlantı eksikliği, kopuk ve dağınık bir futbol izledik siyah beyazlılardan. Alan daraltma ve etkili bir pres de yoktu. Semih Kılıçsoy ve Jackson Muleka kanat oyuncusu olmadıkları için kenarlardan hiç tehlike gelmedi. Rıza Çalımbay ilk yarıdaki üretkenlikten uzak futboldan memnun kalmış olacak ki ikinci devreye değişiklik yapmadan başladı. Rıza Hoca, Milot Rashica ve Ante Rebic varken neden kanatlarda Jackson Muleka ve Semih Kılıçsoy ile başladı? Anlamak mümkün değil. Beşiktaş’ta radikal değişiklikler şart. Kadro dışı kararları gerekirse bir daha gözden geçirilmeli. Bu kalite ligde kolay kolay maç kazanamaz. Beşiktaş’ta futbolu yönetenlerin takımı toparlamak için net kararlar alması şart. Çünkü böyle gitmeyeceği apaçık ortada. (HÜRRİYET)

Çaresizler - Halil Özer

Son zamanlarda sosyal medyada bir espri var.“Hafta sonu gezilecek en rahat yer neresi var?” sorusuna, “Beşiktaş defansı” cevabı geliyor.İşte o parodi, gerçek. Şimdi ilk yarıya bakıyorsunuz. Atılan golden sonra Beşiktaş’ın kalesinde gol göreceği o kadar belliydi ki, sadece dakikasını tahmin edemiyorduk. Sağ kanatta Oğuz, bir de ona destek olan Efe Can... Solda ise Yusuf. Her iki kanadı da telef etti. Gol de öyle geldi. Tamam, hocanın kadroda suçu yok, ama oyun anlamında bu sıkıntılar onu da hatalı yapar. Rıza Hoca gol yiyinceye kadar bekledi. Oyun içinde önlemini almadı. Bas bas, “geliyorum” diyen golü sezemedi. Öyle bir ikinci gol yedi ki, bırakın Beşiktaş’ı hiçbir Süper Lig takımına yakışmayacak şekilde basit bir gol. Zaten sonra da maç bitti. Evlere şenlik 3. gol ise maçın tuzu biberi oldu. Beşiktaş taraftarını anlıyorum. Sezon bir an önce bitsin istiyorlar. Ama daha çok var. Çekilecek kahır değil.Ne diyelim Allah kolaylık versin. (SABAH)

Bu enkazı toparlamak hiç kolay olmayacak - Fatih Doğan

Beşiktaş kan kaybetmeye devam ediyor. Bireysel hatalar öne çıktı ve kalite sorunu kendini hissettirdi. Colley ile 1-0 öne geçmesine rağmen yediği 3 golle 3 puan, futbolcu hatalarıyla adeta misafir Alanyaspor'a hediye edildi. Beşiktaşlılar, yıldız diye pazarlanan oyuncuların iş başa düştüğünde nasıl sıradan olduklarını bir kez daha gördü. Takım o kadar kırılgan ki ilk yenilen gol sonrasında yakalanan 4-5 pozisyon, öz güven eksikliği nedeniyle gole çevrilemedi. O pozisyonlar gol olsa belki gidişat olumluya dönebilirdi. Ancak sorun dün gecenin sorunu değil. Problem, 3 sezondur Aralık ayında Beşiktaş'a havlu attıran "Kötü kadro mühendisliği sorunu." Bir günde, bir ayda belki de 1 yılda bu enkazı toparlamak zor olacak. (SABAH)