Süper Lig'de gelecek sezon play-off uygulanacak mı? Sürpriz iddia...

Süper Lig'de gelecek sezon play-off uygulanacak mı? Sürpriz iddia...
Süper Lig'in yayıncısı Digiturk ile ödenen rakamın artırılması konusunda restleşen TFF ve Kulüpler Birliği yeni yayıncıları ihaleye çekebilmek için play-off kartını açtı. Lig yayınlarını daha cazip hale getieceği düşünüşlen...

Süper Lig'in yayıncısı Digiturk ile ödenen rakamın artırılması konusunda restleşen TFF ve Kulüpler Birliği yeni yayıncıları ihaleye çekebilmek için play-off kartını açtı. Lig yayınlarını daha cazip hale getieceği düşünüşlen uygulama hakkında kulüplerin soru işaretleri ise giderilemedi.

Sabah gazetesinden Murat Özbostan yaşanan süreci kaleme aldı:

"Yayın ihalesine güçlü girmek isteyen TFF, bir süredir yabancı bir firma ile play-off sistemi üzerinde çalışıyordu. Önce 4 büyük takıma sunum yapıldı. Firma Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a sistemi ve tahmini gelirleri anlattı. Daha sonra da diğer takımlara bilgi verildi (Önceki günkü Kulüpler Birliği toplantısında). Toplantıda genel olarak kulüpler play-off'a sıcak baksalar da net bir fikir beyan etmediler. Maç sayısının artması, ihaledeki rakamları yükseltecek ama bu sistemin kulüpler tarafından kabul göreceğini sanmıyorum. Çünkü çok maç demek, çok masraf ve oyuncuya da çok para demek! TFF sözünü söylemiş, şimdi Kulüpler Birliği yanıt verecek. Fenerbahçe'nin sisteme sıcak baktığını duydum. Galatasaray ve Trabzonspor karar vermemiş. Beşiktaş zaten seçimi bekliyor. Sonuç olarak playoff önümüzdeki yıl zor ama daha ileride belki!"