Suudilerden "Çılgın Proje"... Türk futbolunun 10 yılına talip oldular

Suudilerden "Çılgın Proje"... Türk futbolunun 10 yılına talip oldular
Bu sezon dünya futbolunu yapılan transferlerle alt üst eden Suudi Arabistan gözünü şimdi de Türk futboluna dikti. Suudi Arabistan'ın Türkiye Kupası ve Süper Kupa için TFF'ye 10 yıllık bir teklif yaptığı öne sürüldü.TFF...

Bu sezon dünya futbolunu yapılan transferlerle alt üst eden Suudi Arabistan gözünü şimdi de Türk futboluna dikti. Suudi Arabistan'ın Türkiye Kupası ve Süper Kupa için TFF'ye 10 yıllık bir teklif yaptığı öne sürüldü.

TFF Süper Kupa'ya ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan Futbol Federasyonu tarafından TFF'ye tarihi bir teklif yapıldığı iddia edildi.

Fanatik gazetesinden Umut Eken'in haberine göre Suudiler, TFF Süper Kupa'nın yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası finalinin de 10 yıl boyunca kendi ülkelerinde oynanması için teklifte bulundu. Kupayı 'Dörtlü Final' formatında oynatılmasını teklif eden Suudiler 10 yıl için bu organizasyonlara toplam 100 milyon euro kaynak ayıracak.

"Türkiye Kupası'nın formatı da değişecek"

Türkiye Kupası'nda Dörtlü Final hayata geçerse 5 milyon euro'luk bir ödül havuzu olacak. Şampiyona 2 milyon euro, kaybeden finaliste 1.5 milyon euro, üçüncüye 900 bin euro, dördüncüye de 500 bin euro ödül verilecek. Süper Kupa'da ise her iki tarafa da 2.2'şer milyon euro katılım ücreti garanti edilecek. Kupayı kazanan taraf 600 bin euro'yu daha kasasına koyacak.

Suudi Arabistan ve İspanya federasyonları geçmişte toplam 120 milyon euro'yu bulan anlaşma imzalamışlardı. Süper Kupa Dörtlü Final organizasyonu uzun süre Suudi Arabistan'da oynanırken taraflar sözleşmeyi 2029'a kadar uzattı. Suudi Arabistan'ın bu kapsamda gelecek 7 yılda La Liga'ya 240 milyon euro'luk para aktaracağı öne sürüldü.