Tarihi Genel Kurul toplanıyor; Fenerbahçe'nin Süper Kupa'dan çekilmesi gündemde

Tarihi Genel Kurul toplanıyor; Fenerbahçe'nin Süper Kupa'dan çekilmesi gündemde
Fenerbahçe Yönetimi 2 Nisan Salı günü (yarın) tarihi bir karar için genel kurulu topluyor. Yönetim, "ligden çekilme" ihtimalinin de görüşüleceği yarınki olağanüstü genel kurulda üye çoğunluğunu sağlamak için harekete...
Fenerbahçe Yönetimi 2 Nisan Salı günü (yarın) tarihi bir karar için genel kurulu topluyor. Yönetim, "ligden çekilme" ihtimalinin de görüşüleceği yarınki olağanüstü genel kurulda üye çoğunluğunu sağlamak için harekete geçti. Sarı lacivertliler ilk toplantıdan yeterli çoğunluğun sağlanarak işin 9 Nisan'a uzamamasını hedefliyor.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; üye sayısı 40 bini bulan sarı lacivertli kulüpte, üyelerin en az yarısının yani 20 bin kişinin katılım göstermesi gerekiyor. Fenerbahçe Yönetimi bunu sağlamak için büyük gayret sarf ediyor.

Üyelerin cep telefonlarına gönderilen mesajlarla bir anket yapan yönetim, kongrenin gerçekleşmesi için yeterli üye sayısına ulaşılacağı sinyalini aldı.

Yönetim başta ulaşım organizasyonu olmak üzere şehir dışından gelecek üyelere de her türlü kolaylığın ve desteğin gösterilmesi için adımlar attı.  Birçok noktadan genel kurulun yapılacağı Ülker Stadı’na üyeleri taşımak için sistem oluşturuldu.

Başkan Ali Koç'un konuşmalar için süre sınırlaması istemediği toplantının gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor. Genel kurulda sadece iftar arası verilecek.

Süper Kupa maçına çıkmayabilirler

Bu arada eski başkan ve yöneticilerin ligden çekilme fikrine sıcak bakmaması Ali Koç’u başka bir aksiyon almaya itti. “Mutlaka bir tavır alacağız” diyen Koç’un 7 Nisan’da Şanlıurfa’da oynanacak Süper Kupa maçı için taraftara çağrı yaparak “TFF bilet satışına başladı ama biz bilet satışı yapmadık. Şanlıurfa’ya gidecek olan taraftarımız organizasyon yapmadan bizim açıklamamızı beklesin” sözleri, Fenerbahçe’nin Süper Kupa maçına çıkmayacağı şeklinde yorumlandı.

Fenerbahçe, Süper Kupa maçından çekilirse gelecek sezon Ziraat Türkiye Kupası ve olası Süper Kupa maçından men edilecek.