TFF Başkanı Büyükekşi duyurdu; Süper Lig için marş bestelenecek

TFF Başkanı Büyükekşi duyurdu; Süper Lig için marş bestelenecek
Gazete Pencere Haber MerkeziTürkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig için bir marş ve yeni bir logo hazırlanacağını açıkladı. Büyükekşi ayrıca Süper Kupa maçının tarihini de duyurdu.Türkiye...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig için bir marş ve yeni bir logo hazırlanacağını açıkladı. Büyükekşi ayrıca Süper Kupa maçının tarihini de duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Tivibuspor'da futbol gündemine dair konuştu. Büyükekşi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Euro2032 final maçı

"EURO 2032 için İtalya ile birlikte 9 Ekim'de UEFA'da sunum yapacağız. Turnuvayı alırsak 10 Ekim'den sonra 9 yıllık süreç başlıyor. İtalya ile 5'er şehirde oynatacağız, her şey yarı yarıya olacak. Tek olan iki şey var; açılış maçı ve final maçı. Bu iki maçın yerleri şu anda belli değil. 2026 sonuna kadar 80 bin kişilik stadyum imkanını kim sağlarsa final maçı onun olacak. Aynı anda tamamlanırsa kura çekilecek."

"Şampiyonlar Ligi gibi Süper Ligi'nde bir marşı olacak"

"Süper Lig'e bir marş ve yeni bir logo hazırlayacağız. Garo Mafyan bir marş hazırlıyor bizim için. Şampiyonlar Ligi gibi Süper Ligi'nde bir marşı olacak. Süper Lig'in yeni logosu için de Şampiyonlar Ligi logosunu yapan kişiyle çalışıyoruz"

"Yarı otomatik ofsayt sistemi 1 Ocak'ta geliyor"

"Yarı otomatik ofsayt sistemine 1 Ocak'tan itibaren başlıyoruz. Ekim ayında bu konuda hakemlere eğitim verilecek ve kasım ayı sonuna kadar hazır hale gelecekler."

TFF Süper 30 Aralık'ta

"Süper Kupa 30 Aralık'ta oynanacak. Nerede oynanacağına dair iki ülkeyle görüşüyoruz. Görüştüğümüz iki seçenek kaldı. Suudi Arabistan ve Abu Dhabi. Bir takım ekonomik konular konuşuyoruz. Daha netleşmedi. Bunlar istiyorlar ama ekonomik konuları konuşuyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray da istiyor. Bir ay içinde belli olacak."