TRABZON GÜN SAYIYOR

TRABZON GÜN SAYIYOR
Süper Lig'de 34 hafta sonunda 76 puanla liderliğini sürdüren ve şampiyonluğu matematiksel olarak garantilemeye çok yaklaşan Trabzonspor, şampiyonluk özlemini gidermek istiyor.Ligde 76 puanla liderlik koltuğunda oturan ve en yakın...

Süper Lig'de 34 hafta sonunda 76 puanla liderliğini sürdüren ve şampiyonluğu matematiksel olarak garantilemeye çok yaklaşan Trabzonspor, şampiyonluk özlemini gidermek istiyor.

Ligde 76 puanla liderlik koltuğunda oturan ve en yakın rakibi Fenerbahçe'nin bitime 4 hafta kala 11 puan önünde bulunan Karadeniz ekibi, hafta sonunda şampiyonluğu kutlamayı hedefliyor.

Fenerbahçe'nin 29 Nisan Cuma günü Gaziantep FK maçında puan yitirmesi halinde karşılaşma oynamadan bitime 3 hafta kala şampiyonluğa ulaşacak Karadeniz ekibine, sarı-lacivertli takımın galip gelmesi halinde ise Fraport TAV Antalyaspor karşısında 7. şampiyonluğu için 1 puan yeterli olacak.

Trabzonspor, sezonu şampiyon tamamlaması halinde 11 sezon aradan sonra İstanbul takımları dışında bir Anadolu takımı şampiyonluğu elde etmiş olacak.

En son 2009-2010 sezonunda Bursaspor'un şampiyon olmasının ardından söz konusu dönemde Galatasaray 5, Beşiktaş 3, Fenerbahçe 2, Medipol Başakşehir ise 1 kez mutlu sona ulaştı.