Trabzonspor Divan seçimlerinde 'şeriat' tartışması!

Trabzonspor Divan seçimlerinde 'şeriat' tartışması!
Trabzonspor'da Divan Başkanlığı seçimleri yapılıyor. Üç adaylı seçim sonrası görevi yeni başkana devredecek olan Divan Başkanı Ali Sürmen, "Yaşasın şeriat" şeklinde paylaşım yapan tribün lideri Mehmet Fındıkçı'yı...

Trabzonspor'da Divan Başkanlığı seçimleri yapılıyor. Üç adaylı seçim sonrası görevi yeni başkana devredecek olan Divan Başkanı Ali Sürmen, "Yaşasın şeriat" şeklinde paylaşım yapan tribün lideri Mehmet Fındıkçı'yı disipline sevk ettiklerini açıkladı.

Trabzonspor'un 55. seçimli Divan Olağan Genel Kurulunda konuşan Sürmen şunları söyledi: "Farklı siyasi görüşler olabilir. Trabzonspor zaten farklı siyasi görüşlerdeki insanların olması gereken bir yerdir. Bura siyasi bir yer değil ama görüyoruz ki bazı üyelerimiz bunu abartıyor.

"Taraftar grubu lideri olarak (Trabzonlu Gençler) kulübümüze çok katkısı olduğuna inandığımız Mehmet Fındıkçı kardeşimizi daha önce İstiklal Marşı'nı eli cebinde dinlerken izledik ve biz bunu algılama hatası mı diye düşündük. Fakat 19 Şubat'ta sosyal medya hesabında "Yaşasın şeriat" şeklinde bir paylaşım yaptı.

"Bu hem Anayasa suçudur hem de Türk Ceza Kanunu'na göre suç olmakla birlikte kulübümüz tüzüğünün 7. maddesindeki kulübün amaçlarına aykırı davranmıştır. Biz bu nedenle dün 01.03.2024 tarihi itibarıyla tüzüğün 58. maddesi gereği bize verilen yetkiyle kendisini disiplin cezası verilmesi için Trabzonspor Disiplin Kurulu'na sevk ettik."

Mehmet Fındıkçı'dan Ali Sürmen'e yanıt: "Günahkar olabiliriz ama..."

Trabzonlu Gençler Grubu lideri Mehmet Fındıkçı, sosyal medya hesabından Ali Sürmen'nin açıklamalarına yanıt verdi.

Fındıkçı açıklamasında, "İnsanların kanununu yüce Allah’ın kanunundan üstün gören zavallılar mahşerde neyin ne olduğu gördüğünüzde yüce Allah yar ve yardımcınız olsun. Günahkar olabiliriz ama bu Allah’ın dinine sahip çıkmayacağımız anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.