Trabzonspor efsanesi Lemi Çelik'ten çarpıcı iddia: Sadece Fenerbahçe kendi başkanını seçebiliyor

Trabzonspor efsanesi Lemi Çelik'ten çarpıcı iddia: Sadece Fenerbahçe kendi başkanını seçebiliyor
Trabzonspor'un efsane ismi Lemi Çelik, federasyon ve kulüplerdeki başkanlık seçimlerine ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Çelik, Fenerbahçe hariç tüm kulüplerin başkanlarını, hükümet tarafından onaylanmış bir isimden seçtiklerini ifade etti.

Trabzonspor'un eski efsane futbolcusu Lemi Çelik, federasyon ve kulüplerdeki başkanlık seçimlerine ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

12punto'nun 12. Adam programında konuşan Çelik, Türkiye'de tüm federasyon seçimlerinde, hükümet tarafından onaylanmış ismin başkan seçildiğini iddia ederek, "Bu durum futbolda da, basketbolda da voleybolda da böyle. Spor Bakanlığı ve hükümetin yönlendirmesiyle federasyon başkanları seçiliyor" dedi.

"Sadece Fenerbahçe kendi başkanını seçebiliyor"

Federasyon başkanlığı seçimlerinin yanı sıra kulüp başkanlığı seçimlerinde de durumun aynı olduğunun altını çizen Çelik şunları söyledi:

"Çünkü hepsinin vergi borcu var. Kulüplerde bir sürü yolsuzluk, hırsızlık var. 'Bize kimse dokunmasın, gelip bir müfettiş inceleme yapmasın' diye hükümetin her dediğini kabul ediyorlar.

Sadece Fenerbahçe hükümetten onay almadan kendi başkanını seçebiliyor. Onun haricindeki tüm kulüpler hükümetten onay alarak başkan ve yönetimlerini oluşturuyorlar"