"Türk futbolunda en zoru hakem olmak!" Alman teknik adamdan çarpıcı tespit

"Türk futbolunda en zoru hakem olmak!" Alman teknik adamdan çarpıcı tespit
Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Türk futbolunun Avrupa'da bir örneğinin bulunmadığını söyledi. Alman çalıştırıcı, "Ben Süper Lig'e geldikten sonra çok şaşırdım, buradaki kaliteyim gördüm. Türk futbolu her...
Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Türk futbolunun Avrupa'da bir örneğinin bulunmadığını söyledi. Alman çalıştırıcı, "Ben Süper Lig'e geldikten sonra çok şaşırdım, buradaki kaliteyim gördüm. Türk futbolu her geçen gün gelişen bir lig. Ben bu kadar zor olacağını da beklemiyordum açıkçası. Çok zorlu rakiplere karşı oynuyoruz, çok iyi takımlar var. Antalyaspor'da onlardan bir tanesi. Özellikle deplasmanda onlara karşı oynamanın zor olduğunu düşünüyorum. Antalya gibi çok zor rakipler var." dedi.

Gisdol Türkiye'de futbol üzerinde bir baskı oluştuğunu belirterek şunları söyledi:

"Özellikle Türkiye'de hakem olmak zor. Türkiye'de hakemlik mesleği yapıyorsanız çok daha fazla zorlanıyorsunuz demektir, eminin Almanya'da hakem olmak daha kolaydır. Benim teknik direktör olarak kendi performansıma bakmam gerekiyor. Ben burada yaşadığım müddetçe Türk kültürüne de ayak uydurmaya çalışıyorum."