Türkiye'nin konuştuğu maça şike soruşturması!

Türkiye'nin konuştuğu maça şike soruşturması!
Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili inceleme başlattı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gündeme oturan Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor arasında oynanan ve 0-0 sonuçlanan maçla ilgili ciddi şike iddialarının ardından bir inceleme süreci başlattı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu tarafından yürütülen bu incelemede elde edilecek bulgular, şike iddialarını doğrular nitelikte ise, dosya Etik Kurulu'na sevk edilecek ve yasal süreç işletilecek.

inceleme.jpg

Ne olmuştu?

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta gerçekleşen bu kritik mücadele, hem Ankaraspor'un 1. Lig'e yükselme play-off'larına katılma umutlarını hem de Nazilli Belediyespor'un kümede kalma çabalarını doğrudan etkileyen bir karşılaşma olarak dikkat çekiyordu. Ankaraspor, karşılaşma öncesinde 56 puanla 6. sırada yer alıyor ve ligin bitimine bir hafta kala en az bir puan alması halinde play-off'lara katılma hedefini garantileyebilecekti.

Nazilli Belediyespor karşısında alınan 0-0 beraberlikle, yedinci sıradaki Karacabey Belediyespor ile arasındaki farkı 6 puanda tutan Ankaraspor, ilk 6'yı garantiledi. Nazilli Belediyespor ise, Ankaraspor ile oynayacağı maçtan önce 38 puanla küme düşme sınırının hemen üzerinde 15. sırada bulunuyordu. Aynı şekilde Nazilli'nin de en az 1 puanı hanesine yazdırması halinde, ligin son haftasında kümede kalmayı kesinleştirmiş olacaktı.

Zonguldak Kömürspor 35 puanla küme düştü

Nitekim Ankaraspor ile oynanan maçın 0-0 sona ermesiyle puanını 39 yapan Nazilli Belediyespor, kümede kaldı ve Zonguldak Kömürspor 35 puanla küme düşen ekip oldu.