Uğur Meleke, Süper Kupa'da yapılan 3 hatayı yazdı

Uğur Meleke, Süper Kupa'da yapılan 3 hatayı yazdı
Türkiye Futbol Federasyonu'nun krizi yönetememesine dikkat çeken Meleke, "Üç büyük hata yapıldı. İlki, cumhuriyetin 100. yılında kupanın Suudi Arabistan'a taşınmasıydı" dedi.

2022-23 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile 2022-23 sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek Süper Kupa maçı bugün Şanlıurfa’da oynanacak. U19 takımını Şanlıurfa’ya getireceğini bildiren Fenerbahçe’nin maçta nasıl bir tavır takınacağı ise belirsizliğini koruyor.

29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan ancak gerçekleşmeyen Süper Kupa maçı ile ilgili Hürriyet gazetesi spor yazarı Uğur Meleke TFF'yi eleştiren bir yazı kaleme aldı:

"Birinci hata Arabistan"

"Birinci yanlış, cumhuriyetin yüzüncü yılında kupanın Arabistan’da oynatılmaya kalkışılmasıydı.

İkinci yanlış, TFF’nin kupanın yeni tarihini 7 Nisan olarak belirlemesi. Avrupa’da çeyrek finallerin 11-18 Nisan’da oynanacağı yüzyıl önceden belliyken Süper Kupa’yı 7 Nisan’a koymak hangi süper aklın ürünü, merak ediyorum.

Üçüncü yanlış da, böyle bir kaosun diyalogla çözülememesi. Büyükekşi, Koç ve Özbek’in bir araya gelip, iletişim yoluyla tarih konusunda uzlaşamaması. İki kulüp başkanını bir araya getirip problemi diyalog yoluyla çözmesi gereken mecra TFF’dir. TFF çözüm için vardır, kavga ya da inatlaşma için değil. Ben eminim ki Özbek ve Koç bir odada bir araya gelselerdi, tarihi konusunda uzlaşarak çıkarlardı oradan."